Translate

Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Γ΄ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Με βαθειά κατάνυξη τελέστηστηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός εσπερινός στο ιερό προσκήνυμα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου.



Μετά το πέρας του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου εψάλη η ακολουθία του εσπερινού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδ/τατος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας.

H ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΑΥΓΟΥΣΤΑ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με ύμνους , δοξολογίες και λιτανείες η Ορθοδοξία πανηγυρίζει σήμερα τον θρίαμβο της, ιδιαιτέρως όμως  εμείς οι Κερκυραίοι έχουμε την μεγάλη  ευλογία να φυλάσσεται το Ιερό σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης η οποία  πρωτοστάτησε στην αναστήλωση των ιερών  εικόνων στον Μητροπολιτικό Ναό μας. 
Με πάνδημο συμμετοχή των Κερκυραίων των σχολείων ,των προσκόπων των φιλαρμονικών του Ιερού κλήρου και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου μέσα σε μιά ανοιξιάτικη μέρα πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης της Αγίας Θεοδώρας.    








 
 


 
 

 
 
























Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ

Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου ο Εσπερινός της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας και στο πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της Αγίας Θεοδώρας στην οριστική λύση του προβλήματος της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.