Translate

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΣΚΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Κασσιώπη επισκέφθηκε για μία ακόμη φορά, το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, προκειμένου να δει από κοντά τα μέλη της Δ’ κατασκηνωτικής περιόδου, κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία φιλοξενεί η τοπική Εκκλησία. Συνολικά 125 πρόσωπα (νέες, αρχηγείο, στελέχη) συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης, το οποίο είναι αφιερωμένο στο πρόσωπο του προφήτη Ηλία και η κατασκήνωση φέρει τον τίτλο ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Τα παιδιά υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον κ. Νεκτάριο, του τραγούδησαν και είχαν συζήτηση μαζί του.
Προσφωνώντας ο κ. Νεκτάριος, εξ αφορμής ενός τραγουδιού που τραγούδησαν οι κοπέλες με θέμα την ανάγκη για αντίσταση στο κακό και ελευθερία ψυχής στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε, επεσήμανε ότι η Εκκλησία παραμένει η μοναδική ελπίδα των νέων σ’ αυτή τη χαλεπή εποχή. Ο κόσμος μιλά για αγάπη, αλλά μένει μόνο στο συναίσθημα. Ο κόσμος μιλά για αντίσταση, αλλά περιορίζεται μόνο στην ύλη. Ο κόσμος μιλά για φιλία και κοινωνικότητα, αλλά μένει μόνο στην ικανοποίηση των επιθυμιών και το συμφέρον. Η Εκκλησία μέσα από το πρόσωπο του Χριστού και την παρουσία και τα παραδείγματα των αγίων της όπως ο προφήτης Ηλίας, δείχνει στους νέους ότι πρωτίστως η ελευθερία έρχεται εκεί όπου υπάρχει η Αλήθεια και η όντως Αγάπη, δηλαδή όπου υπάρχει ο Θεός. Η αντίσταση έρχεται μόνο από εκείνους που γνωρίζουν γιατί ζούνε και αυτό δεν μπορεί να περιοριστεί στα υλικά αγαθά. Η φιλία δεν μπορεί να έλθει χωρίς γνήσια αγάπη, δηλαδή θυσία και προσφορά. Η κοινωνικότητα έρχεται όπου υπάρχει η παρουσία του Θεού, διότι μόνο εκεί ο άνθρωπος γίνεται παιδί στην καρδιά.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας συνεχάρη τα παιδιά, τα οποία για μία ακόμη χρονιά έκαναν την κατασκήνωση να φαίνεται μικρή, καθώς και πάλι οι συμμετοχές έφτασαν στο αδιαχώρητο, ενώ ευχαρίστησε και τους υπευθύνους της δ’ περιόδου, όπως και όλους τους εθελοντές κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι συμπαρίστανται και ενισχύουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας.
Στο τέλος έδωσε στις νέες ως ευλογία έναν τριπλό ψηφιακό δίσκο με θέμα της ζωή του Χριστού, τον βίο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής και τον τρόπο που μια παρέα παιδιών βλέπει το πρόσωπο του Χριστού.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια: