Translate

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ρωσική Εβδομάδα στην Κέρκυρα


Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και του πληρώματος του ρωσικού πολεμικού σκάφους που βρίσκεται στην Κέρκυρα στα πλαίσια των εορτασμών της Ρωσικής Εβδομάδας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ, Αγίου της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος βοήθησε στα τέλη του 18ου αιώνα στην άμυνα της Κέρκυρας, απέναντι στους Οθωμανούς Τούρκους. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Σεβασμιώτατος, τους δύο λαούς ενώνει η κοινή πίστη στον Τριαδικό Θεό, όπως επίσης και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας. Εξήρε την ευλάβεια των Ρώσων προσκυνητών προς τον Προστάτη του νησιού Άγιο Σπυρίδωνα και τέλος ευχήθηκε ο Κύριός μας δια πρεσβειών των Αγίων Θεοδώρου και Σπυρίδωνος να ευλογεί και να σκεπάζει τους δύο ομοδόξους λαούς.
Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων έξω από την πύλη του Νέου Φρουρίου, όπου βρίσκεται μνημείο προς τιμήν του Ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ. Ακολούθησαν χαιρετισμοί της πολιτικής ηγεσίας και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων των δύο χωρών.









Δεν υπάρχουν σχόλια: