Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΎΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΈΤΗΡΆ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αξιωθήκαμε να βρεθούμε στον τόπο που γεννηθήκαμε και μας κρατά πάντα τόσο κοντά του. Πρόκειται για το χωριό μας τον  Άγιο Παντελεήμονα  του πρώην Δήμου Θιναλίων που χθες είχε φορέσει τα γιορτινά του καθότι πολιούχος και προστάτης του είναι ο Μεγαλομάρτυρας της Εκκλησίας μας ο Άγιος Αθλοφόρος και Ιαματικός Παντελεήμων του οποίου την ιερά μνήμη τελέσαμε και πανηγυρίσαμε. 
Της Λειτουργικής συνάξεως προεστός ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Νεκτάριος, συμμετέχοντες ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πόλεως Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Προβατάς,  Ιερείς από τα γύρο χωριά, οι εξ Αγίου Παντελεήμονος καταγόμενοι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Δημήτριος Κοσκινάς και π. Γεώργιος Βλάχος καθώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Θιναλίων και Εφημέριος Αχαράβης π. Νικόλαος Χονδρογιάννης.
Από πολύ νωρίς εκκλησιαζόμενος ήταν και ο πρώην Νομάρχης κ. Γεώργιος Μαχειμάρης.
  
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Θιναλίων π. Νικόλαο Χονδρογιάννη και Εφημέριο Αχαράβης της άλλης ενορίας του χωριού μας.
  
Μετά την Θεία Λειτουργία στο προαύλιο της εκκλησίας προσφέρθηκαν καφές, αναψυκτικά και γλυκά.Το απόγευμα στον ίδιο χώρο  έγινε μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου