Translate

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

10o ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 10ο Ιερατικό Συνέδριο στην Ιερά Μητροπολή μας.
Στην ανύσταχτη προσπάθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου για την συνεχή επιιμόρρφωση του ιερού κλήρου προσκάλεσε ειδικούς επιστήμονες να μιλήσουν για ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί την σύγχρονη κοινωνία  και αυτό είναι  " Η οικογένεια στην εποχή της κρίσεως και η ποιμαντική μας διακονία"
Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου και στο τέλος τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ των Αρχιερέων , Πρεσβυτέρων, Διακόνων και μοναχών που διακόνησαν στην Ιερά Μητρόπολη μας.







Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νεκταρίου με θέμα:  " Η οικογένεια στην εποχή της κρίσεως και η ποιμαντική μας διακονία"





  του Αιδ/του Πρωτ. π. Αδαμαντίου Αυγουστίδη Δρ. Θεολογίας - Ψυχιάτρου, Αναπληρωτή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα "Η ορθόδοξη Θεολογία για την οικογένεια: ποιμαντικές προεκτάσεις και προοπτικές στο σήμερα"


Τρίτη εισήγηση 'ηταν του Αιδ/του Πρωτ. Γεωργίου Δρομπαράκη Εκπαιδευτικού - Συγγραφέα με θέμα: " Η ποιμαντική των εφήβων και των γονέων τους"


Τετάρτη εισήγηση ήταν του Παν/του Αρχιμ. π. Σεραφείμ Λινοσπόρη Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεως μας με θέμα: "Η ποιμαντική αξιοποίηση του θεσμού της Σχολής Γονέων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: