Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας έγινε η παρουσίαση του τόμου ο  "Ἁγιος της Πολιτικής"  δημοσιεύοντας 137 ανέκδοτες επιστολές του Κερκυραίου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια. 
Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και η Κερκυραϊκή Ένωση Πειραιώς συνδιοργάνωσαν  την υπέροχη αυτή εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Η παρουσίαση συμπίπτει με την επέτειο της γεννήσεως του Ιωάννη Καποδίστρια και την 185η επέτειο από την ανάληψη της διακυβερνήσεως του.
Το εκδοτικό γεγονός των τελευταίων 185 χρόνων που για πρώτη φορά ακούγεται η φωνή του Κερκυραίου Κυβερνήτη μέσα από τις ανέκδοτες επιστολές του είναι αποτυπωμένες με τον καλλίγραφο γραφικό του χαρακτήρα και σχολιασμένες με μαεστρία από τον συγγραφέα κ. Ιωάννη Κορνιλάκη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Υφυπουργός  Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο Περιφεριάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο Πρόεδρος της Ενώσεως των Κερκυραίων του Πειραιά κ. Μουζακίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου