Translate

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Απόψε στον κήπο του λαού πραγματοποιήθηκε μια μουσικοθεατρική παράσταση με το έργο "ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΒΙΚΙΝΓΚΣ" Από τα Παιδιά του Δημοτικού Ιδρύματος Κερκύρας, την Παιδική Χορωδία Πέλεκα και  τους Orpheus Clarinet Quartet.
Την διασκευή της Παιδικής Όπεραςέκανε η κ. Έλλη Καρύδη και την ενορχήστρωση ο κ. Σύρος Ρουβάς.
Την Διεύθυνση της χορωδίας και της ορχήστρας είχε η κ. Ελένη Σδόκου.
Τέλος άφησα να αναφερθώ στην εθελοντική ομάδα νέων μουσικών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει μια υπέροχη εθελοντική πρωτοβουλία και δραστηριότητα. Από το Πρόγγραμα της εκδήλωσης θα μεταφέρω αυτούσιο το κείμενο που αναφέρεται στην λόγω δραστηριότητα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Πρόκειται για μία ομάδα που δημηουργήθηκε με σκοπό την εθελοντική διδασκαλία της μουσικής και της κοινωνικοποίησης - μέσω των ομαδικών μουσικών δραστηριοτήτων - των παιδιών που ζούν υπό την σκέπη του Δημοτικού Ιδρύματος Κέρκυρας. Η ομάδα απαρτίζεται από περίπου 20 μουσικούς νέους, με μεράκι και ιδιαίτερη αγάπη στα παιδιά και στον εθελοντισμό ως τρόπον ζωής.
 Το σημερινό αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε από φέτος τον Ιανουάριο, βασίζεται στην ευφάνταστη ιδέα της Στεφανίας Καρύδη, η οποία πρότεινε την εθελοντική μουσική ενασχόληση και διδασκαλία στο Δημοτικό Ίδρυμα Κέρκυρας με κύριους στόχους τα παιδιά να έρθουν σε επαφή εκ των έσω με την μουσική (συγκεκριμένα με μουσικές δραστηριότητες, διδασκαλία τραγουδιών και μουσικών οργάνων κ.λ.π.) και να ανακαλύψουν πιθανές μουσικές πτυχές -ταλέντα του εαυτού τους τα οποία δεν γνωρίζουν ή δεν είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν. Καρπός όλων αυτών των προσπαθειών είναι η σημερινή μουσική παράσταση η οποία επιμελήθηκε σύμφωνα με συνεργατικό πνεύμα και έχει βασικό γνώμωνα την κοινονικοποίηση και την έκφραση της δημιουργικότητας μέσω της μουσικής, ως μία παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας με την οποία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με όλους και να εκφραστούμε ελεύθερα και ακαθόριστα.











Δεν υπάρχουν σχόλια: