Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΙΤΗΣ π. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

Μετά από πολύμηνη ασθένεια  χθες τα ξημερώματα εκοιμήθη ο π. Μελέτιος Παγιάτης σε ηλικία 80 ετών.
Ο μακαριστός π. Μελέτιος γεννήθηκε στο χωριό Λιαπάδες Κερκύρας, εκάρη Μοναχός στην Ι. Μονή Υψηλού Παντοκράτορος  από τον τότε ηγούμενο π. Ευδόκιμο Κοσκινά. Μετά από λίγο καιρό χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας Μεθοδίου Κοντοστάνου σπουδάζοντας παράλληλα στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Αφού περάτωσε τις σπουδές του έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης υπό του ιδίου Μητροπολίτου και του απενεμήθη το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.
 Υπηρέτησε σε διάφορε ενορίες της μητροπόλεως Κερκύρας, στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, στην Ιερά Μητρόπολη Παραμυθίας και στην  Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού όπου συνταξιοδοτήθηκε και επανήλθε στην γενέτηρά του χωρίς να σταματήσει να ιερουργεί και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως μας. 

Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Λιαπάδων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας συμπαραστατουμένου υπό πολλών ιερέων από την Κέρκυρα, και από άλλα μέρη της Ελλάδος εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν πνευματικά παιδιά του εκλιπόντος.

Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος αναφερόμενος στην πολυδιάστατη προσωπικότητα του π. Μελετίου τόνισε το θυσιαστικό του πνεύμα, την αγάπη του για την εκκλησία και την αφιέρωσή του από την νεανική του ηλικία στην διακονία της εκκλησίας με πλούσια ποιμαντική, φιλανθρωπική, κηρυκτική  και εξομολογητική δράση.


Επικήδειο εκφώνησε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Γρηγόριος Κωνσταντίνου καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και  πνευματικό του παιδί. 
Η ταφή έγινε στην Ιερά Μονή Παλαιοκαστριτίσσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου