Translate

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ




 






Το απόγευμα της Παρασκευής 23 Μαΐου 2014 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας τέλεσε την ακολουθία της Παρακλήσεως στον Άγιο για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπως κάθε χρόνο. Πολλά παιδιά και γονείς βρέθηκαν στον Άγιο και προσέθεσαν στο διάβασμά τους την πίστη στο Θεό και την προσευχή για να ευοδωθούν οι στόχοι τους. Στο τέλος της Παράκλησης διαβάστηκε ειδική ευχή για τους εξεταζόμενους, ενώ αναπέμφθηκε δέηση. 
Στα παιδιά δόθηκαν ευλογίες εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος σε μήνυμά του επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:. ". Στον αγώνα σας αυτό κι εμείς ως Εκκλησία είμαστε κοντά σας Είστε τα παιδιά μας και δεν μπορούμε να μην καρδιοχτυπούμε μαζί σας Δεν έχουμε όμως αγωνία για σας και την δοκιμασία. Έχουμε πίστη στο Θεό ότι στη ζωή μας γίνεται το θέλημά Του και Εκείνος θα σας δώσει ό, τι είναι προς όφελός σας. Κυρίως τη δύναμη να φτάσετε μέχρι το τέλος με ψηλά το κεφάλι. Και έχοντας πίστη σ 'Εκείνον να προχωρήσετε στη ζωή σας, με γνώμονα όχι μόνο την επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά, κυρίως, την αγάπη για την ίδια την ζωή που είναι δικό Του δώρο, και την δυνατότητα να δημιουργείτε νέα όνειρα και να παλεύετε γι 'αυτά Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος έλεγε στους μαθητές που επρόκειτο να δώσουν εξετάσεις:. "Διαβάστε τόσο σα να μην πρόκειται ο Θεός να σας βοηθήσει καθόλου. Κι όταν τελειώσετε το διάβασμά σας, προσευχηθείτε σα να μην έχετε διαβάσει καθόλου. Και ο Θεός θα είναι κοντά σας ». Αυτή την ευχή σας δίνουμε κι εμείς, πατρικά, από την καρδιά μας ".    
Ευχές για καλή επιτυχία απηύθυνε στα παιδιά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλης, ο οποίος τόνισε ότι δεν είναι οι μοναδικές εξετάσεις τις οποίες καλούνται να δώσουν οι νέοι στη ζωή τους, αλλά η αρχή ενός μεγάλου αγώνα, στον οποίο με πίστη στον εαυτό τους, με συγκέντρωση και με τον κόπο τους θα δώσουν την ευκαιρία στους εαυτούς τους να ακολουθήσουν δρόμους προόδου και δημιουργίας στη ζωή τους. Ευχήθηκε κι αυτός με τη σειρά του καλή επιτυχία στα παιδιά και δύναμη και υπομονή τόσο στα ίδια όσο και στους γονείς τους, ενώ χαιρέτησε την πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου και της τοπικής Εκκλησίας να δείξει και με τον τρόπο της προσευχής την συμπαράσταση στα παιδιά που αγωνίζονται.
Εκ μέρους της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας ευχές απηύθυνε ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Αθηναίος, ο οποίος επεσήμανε ότι μέσω των εξετάσεων θα προκύψουν οι αυριανοί επιστήμονες, οι οποίοι θα βοηθήσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους και πάνω απ 'όλα την κοινωνία. Συνέστησε ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ηρεμία, ώστε το αποτέλεσμα να είναι επιτυχημένο. Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι μονόδρομος για τη ζωή των μαθητών, παρότι είναι καθοριστική δοκιμασία. Ευχήθηκε, τέλος ο καθένας να ανταμειφθεί ανάλογα με τον κόπο και τη θυσία του.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι καθόλη την διάρκεια των Εξετάσεων στο προσκύνημα του Αγίου θα διαβάζονται τα ονόματα των παιδιών που παρευρέθησαν στην παράκληση και θα γίνεται ειδική δέηση και γι 'αυτά και για όλους τους μαθητές στο τέλος της Θείας Λειτουργίας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια: