Translate

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φτάσαμε στο ευλογημένο μέρος που αντικρίσαμε τον ήλιο για να μετέχουμε στην πανήγυρη του χωριού μας.
Πολιούχος του χωρίου είναι ο Άγιος Παντελεήμων   που το όνομά του φέρει και το χωριό. Ο ναός είναι κτίσμα του 18ου αιώνος και δεσπόζει σε όλη την περιοχή.
Ανήμερα της εορτή τελέσαμε την πανηγυρική θεία λειτουργία μετά των εφημερίων των δύο ενοριών του χωριού τον π. Νικόλαο Χονδρογιάννη Αρχιερατικό Επίτροπο Θιναλίων εφημέριο Αχαράβης και τον π. Χαράλαμπο Παππά εφημέριο Αγίου Παντελεήμονος. Στην θεία λειτουργία έψαλε η τετράφωνη χορωδία της ενορίας Αγίου Ελευθερίου πόλεως που συνόδευσαν τον εφημέριο τους π. Δημήτριο Κοσκινά ο οποίος προεξήρχε της λατρευτικής συνάξεως και κήρυξε τον θείο λόγο. Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από χωριανούς αλλά και από κατοίκους των γύρο χωριών. Στο τέλος ο π. Δημήτριος συγκινημένος που βρέθηκε με πρόσωπα αγαπημένα για μια ακόμη χρονιά  ευχαρίστησε τους ιερείς, την χορωδία για την συμμετοχή της καθώς και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως και στους συγχωριανούς του ευχήθηκε να διατηρήσουν άσβεστη την αγάπη και την πίστη τους προς τον Άγιο Παντελεήμονα όπως την παρέλαβαν από τις προηγούμενες γενιές και να τις παραδώσουν  και στις επερχόμενες γενιές. Τέλος τους ευχήθηκε  όλοι μαζί να συναντηθούν  και του χρόνου. 





































1 σχόλιο:

P. MICHALOPOULOS είπε...

GIA-TA-PANHGYRIA
http://xairete.blogspot.gr/search/label/GIA-TA-PANHGYRIA