Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας στον Ποταμό


Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016 η Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας στο προάστιο Ποταμός, εις ανάμνησιν του Θαύματος της απαλλαγής της νήσου από την ανομβρία τον 15ο αιώνα.
Της Λιτανεύσεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο λόγο του, μετά το πέρας της Δεήσεως που εψάλη, επεσήμανε ότι σήμερα δυστυχώς επικρατεί πνευματική ανομβρία στην κοινωνία μας, διότι οι καρδιές των ανθρώπων έχουν γίνει σκληρές και η αγάπη μεταξύ των προσώπων έχει ψυχρανθεί. Ο σύγχρονος άνθρωπος εγκλωβισμένος στο “εγώ “ του, πίστεψε ότι θα αυτοτελειωθεί και θα ζήσει ευτυχισμένος χωρίς το Θεό στη ζωή του. Αντιλαμβανόμενος όμως ο άνθρωπος το σφάλμα του ζητά το έλεος του Κυρίου, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου. Η Παναγία μας είναι Εκείνη που αενάως μεσιτεύει στον Υιό και Θεό Της για εμάς, για τα σφάλματα και τις αστοχίες μας .
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μένουν κοντά στην Αγία μας Εκκλησία, διοτι μόνο εντός Της ο άνθρωπος μέσω των Μυστηρίων σώζεται, κοινωνώντας αγαπητικά με τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου