Translate

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Επετειακή συναυλία, με σκοπό να τιμηθεί η εθνική μας επέτειος του Αγώνα του 1940

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018 η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων πραγματοποίησε στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων “Η Πλατυτέρα”, επετειακή συναυλία, με σκοπό να τιμηθεί η εθνική μας επέτειος του Αγώνα του 1940, με το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη “Το Άξιον Εστί”, σε ποίηση του Νομπελίστα ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη.

Το έργο απέδωσε η Χορωδία του Αγίου Ματθαίου, υπό την διεύθυνση του μουσικού κ. Περικλή Παπαδόπουλου.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος αφού συνεχάρη τον κ. Παπαδόπουλο, τους μουσικούς, αλλά και την Χορωδία, για την εξαιρετική απόδοση του “Άξιον Εστί”, τόνισε ότι τέτοια άσματα προσφέρουν στον άνθρωπο εθνική ανάταση και πατριωτική υπερηφάνεια. Πάντοτε η λεβεντιά και η θυσία του Έλληνα θα δίνει την πρέπουσα απάντηση σε όποιον επιβουλεύεται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας. Αυτοί που εποφθαλμιούν την πατρίδα μας, προϊόντος του χρόνου αυξάνονται. Το γεγονός αυτό έρχεται ως φυσικό επόμενο. Όσο υποχωρούμε στα εθνικά μας θέματα, τόσο οι γείτονες αποθρασύνονται και αυξάνουν τις παράνομες διεκδικήσεις τους.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην εν ψυχρώ δολοφονία, από τις Αλβανικές ειδικές δυνάμεις, του ομογενούς μας από την Βόρεια Ήπειρο Κωνταντίνου Κατσίφα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το “έγκλημά” του ήταν ότι ύψωσε την Ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο όσους θυσιάστηκαν στο Έπος του 1940. Η θυσία του Κωνσταντίνου μάς υπενθυμίζει ότι το δέντρο της πατρίδος μας είναι ποτισμένο με το αίμα των ηρώων της.











Δεν υπάρχουν σχόλια: