Translate

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Κέρκυρας χοροστάτησε το απόγευμα της Τρίτης 31 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Κατά την ακολουθία εψάλησαν οι ύμνοι της εορτής στην ντόπια κερκυραϊκή ψαλτική από τον χορό που διηύθυνε ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπογδάνος.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς σε μία εποχή πνευματικής ακαταστασίας να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας, να ξαναγνωρίσουμε τον Θεό και το θέλημά Του, αφού θυμηθούμε ότι ο Μέγας Βασίλειος μας δίδαξε πως ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο εν σοφία, ευσχημόνως και κατά τάξιν, τον δημιούργησε για να μπορεί ο άνθρωπος να είναι η κορωνίδα της δημιουργίας, να προχωρά με πίστη και αγάπη και να μην θεοποιεί τον εαυτό του, αλλά να προχωρά με επίγνωση της παρουσίας του Θεού.

Τόνισε ακόμη ότι ο Θεός έστειλε τον Υιό και Λόγο Του, ο οποίος υπάρχει ως ενδιάθετος Λόγος και υφίσταται και εν ταις καρδίαις ημών, διότι είμαστε πλασμένοι κατ’ Εικόνα Του. Ο Χριστός έγινε άνθρωπος για να μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε τον χρόνο μας καιρό ευπρόσδεκτο, καιρό σωτηρίας, αφού ξαναβρούμε τον δρόμο για τον Θεό.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας έκλεισε τις σκέψεις του λέγοντας ότι ο Θεός στον κατάλληλο χρόνο θα δώσει στους ανθρώπους την αποκατάσταση, δηλαδή την ανάσταση που θα μας οδηγήσει, εφόσον έχουμε πορευτεί εν μετανοία, αυτοκριτική και αγάπη, στην κοινωνία μαζί Του για πάντα.

Όλα αυτά μας τα δίδαξε ο άγιος Βασίλειος, δίδοντάς μας την ευκαιρία να βάλουμε στον εαυτό μας ευταξία και να υπερβούμε την ακαταστασία, την ανασφάλεια, την αταξία σε σχέση με τον Θεό, τον πλησίον και τον κόσμο μας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κερκύρας ευχήθηκε στους πιστούς να είναι καλή κι ευλογημένη η νέα χρονιά και η Κέρκυρα και η πατρίδα μας να βρουν προσανατολισμό πνευματικό!






















Δεν υπάρχουν σχόλια: