Translate

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με πολυπληθή συμμετοχή έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2020 στο Πνευματικό Κέντρο η τέταρτη συνάντηση για το τρέχον ιεραποστολικό έτος της Σχολής Γοενων της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας.

Θέμα της συνάντησης ήταν “Πάλι απ’ την αρχή: αισιόδοξοι γονείς, αισιόδοξα ζευγάρια”. Ομιλητής ήταν ο ψυχολόγος και συγγραφέας Ελευθέριος Ελευθεριάδης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να επισημαίνει λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι μπορούμε να κατανικήσουμε την απαισιοδοξία των καιρών. Μίλησε για την επίθεση που οι κακοί λογισμοί κάνουν στον άνθρωπο, όπως επίσης και για την απουσία νοήματος, λόγου για τον οποίο ζούμε. Η επιστήμη της ψυχολογίας βοηθά στην διαχείριση ενός προβλήματος, όχι στην εύρεση του σκοπού της ζωής μας. Η πίστη εδώ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Ο ομιλητής επεσήμανε ότι για να μείνουμε αισιόδοξοι χρειάζεται να μη βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, διότι τότε είναι πιο εύκολη η απογοήτευση, αλλά να θέτουμε μικρούς, καθημερινούς στόχους. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην ανάληψη της ευθύνης για την ζωή που ζούμε ή να παραμείνουμε στην μιζέρια.

Πρέπει να κάνουμε τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό μας: Θέλεις να προσπαθήσεις; Αν ναι, μπορείς να προσπαθήσεις; Αν το κα΄νεις, τότε θα διαπιστώσεις ότι ο Θεός είναι ευγενής. Άμα τον καλέσεις έρχεται, αν δεν Τον θέλεις φεύγει. Οι ενοχές είναι το πιο άχρηστο πράγμα. Τα ουσιαστικά βήματα είναι ταπείνωση, συγχώρεση και προχώρημα μπροστά. Δεν μπορούμε να φορτώνουμε τα πάντα στους άλλους, καθώς το περιβάλλον μας συναντά τις επιλογές μας.

Ακολούθησε ζωντανός διάλογος με την συμμετοχή του ακροατηρίου. Τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος βρισκόταν στους Βουνιατάδες, μετέφερε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε και το τελευταίο βιβλίο του κ. Ελευθεριάδη “Πάλι απ’ την αρχή” (εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ), ενώ οι παιδαγωγοί του Βρεφονηπιακού Σταθμού ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ ετοίμασαν εθελοντικά ένα ωραίο πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά των οικογενειών.

Το βράδυ του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 ο κ. Ελευθεριάδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη του Κύκλου φοιτητών και επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως πάνω στο θέμα του πώς μπλέκει κανείς χωρίς να το καταλάβει σε δύσκολες καταστάσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια: