Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010

ΣΤΟΝ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΘΕΙΑΣΜετά από αρκετά χρόνια  φέτος αξιωθήκαμε να συμμετέχουμε  στις θρησκευτικές εκδηλώσεις επ' ευκαιρία  της εορτής του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ενορίας της Περίθειας.


Την 19η Ιουλίου και περί ώρα 19,30μ.μ. εψάλει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Προφήτου Ηλιού. Στον Εσπερινό και στην Λιτανεία προεξήρχε ο Πρωτ. π. Δημήτριος Κοσκινάς ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στην ειδωλολατρεία της εποχής του Προφήτου και παραλληλίζοντας την εποχή μας με τα σύγχρονα είδωλα που μας προβάλλουν πανταχόθεν.


Ανήμερα της εορτής εν πληθούση εκκλησία Ιερουργούν τος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Νεκταρίου τη συμμετοχή δέκα εφημερίων από τις όμορες ενορίες του δήμου Θιναλίων και σχεδόν όλων των κατοίκων του χωριού τελέσαμε την Θεία Λειτουργία .


Ο Πρωτ. π. Δημήτριος χρημάτισε Εφημέριος στην ως άνω Ενορία πριν 27 έτη.


Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος του Ναού π. Σπυρίδων Καψάλης δώρησε στον σεβασμιώτατο μια εικόνα λαξευμένη σε πέτρα από την περίθεια και αγιογραφηθήσα από την κ. Δήμητρα Χειρδαρη.


Στη συνέχεια ο δραστήριος Εφημέριος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο πρόσφεραν καφέ και στη συνέχει σε όλο το εκκλησιασμα πρόσφεραν φαγητό στον εναύλιο χόρο της εκκλησίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου