Translate

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ

Με κάθε μεγαλοπρέπεια  και λαμπρότητα η Κέρκυρα τίμησε τον Πολιούχο και προστάτη της Άγιο Θαυματουργό Σπυρίδωνα εις ανάμνηση του υπερφυούς θαύματος της απαλλαγής της νήσου εκ της επιδρομής των Αγαρηνών.




Στις 9.00π.μ. οι καμπάνες του Αγίου χτυπούσαν χαρμόσυνα και με την παρουσία του Μακαριωτάτου  Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερονύμου  εψάλη η παράκληση κατά το Κερκυραϊκό τυπικό και ύφος και εν συνεχεία το Ιερό Λείψανο του Αγίου μας  λιτανεύθηκε στους δρόμους της πόλεως και ευλόγησε για ακόμη μιά φορά τα πλήθη των πιστών που είχαν συρρεύσει από όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.





Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις εκτός του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ.κ. Νεκταρίου ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος κ. Δαμασκηνός, Θηβων και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Κηφησίας κ. Κύριλλος, και ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Κανώπου κ. Σπυρίδων (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Κερκυραίος την καταγωγή) .

Έξω από τα ανάκτορα Μιχαήλ και Γεωργίου έγινε η καθιερωμένη δέηση και αμέσως μετά ο Μακαριώτατος εν μέσω χιλιάδων Κερκυραίων και πολλών επισκεπτών του νησιού απηύθυνε Λόγον μεστόν τονίζοντας την ενότητα της εκκλησίας.






Δεν υπάρχουν σχόλια: