Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΧΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με παλλαϊκή συγκέντρωση πιστών η Θεσσαλονίκη υπεδέχθηκε χθες το απόγευμα στην Τριανδρία το τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Μετά από αίτημα του προϊσταμένου της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας π. Αντωνίου Πακαλίδη προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο να μεταφερθεί το ιερό τμήμα της δεξιάς χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τριανδρίας για τον εορτασμό της συμπληρώσει 90 ετών από την ίδρυση  της ενορίας. 
Η ευλογημένη ημέρα έφθασε και το αίτημα του π. Αντωνίου πραγματοποιήθηκε με την άφιξη της χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος. Ο Σεβασμιώτατος Κερκύρας κ. Νεκτάριος μετά της συνοδείας του έφθασε στην είσοδο της ενορίας όπου εκεί περίμενε καρτερικά ο ιερός κλήρος και ο ευλαβής λαός της Τριανδρίας υποδέχθηκαν με βαθιά συγκίνηση το ιερό τεμάχιο της χειρός του Αγίου Σπυρίδωνος που εν πομπή με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Εταιρίας " ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ" κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό που εκεί περίμενε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος παρέλαβε το ιερό λείψανο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο και εισήλθαν στον Ι. Ναό όπου εψάλει δοξολογία και εν συνεχεία πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.
Το ιερό τεμάχιο της δεξιάς χειρός θα παραμείνει στην Τριανδρία  δέκα ημέρες για προσκύνημα. 
Το φωτογραφικό υλικό μας το έδωσε ο κ. Δημοσθένης Τσαβδαρίδης τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

2 σχόλια:

  1. Πάτερ μου, μήπως ψάλλατε το Απολυτίκιο του Αγίου μας στα Κερκυραϊκά; Θα ήταν πολύ όμορφο αν έγινε έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάλαμε όλη την Παράκληση όπως ακριβώς γίνεται στα βγάλματα του Αγίου μας. Λίγη υπομονή σύντομα θα αναρτήσω video με την Θ. Λειτουργία και την παράκληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή