Translate

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

ΠΑΝΗΥΡΙΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ


Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, εορτή των Αγίων Πάντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην πόλη της Κέρκυρας. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό, ενώ συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, και ο βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Γκίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέκος Μιχαλάς, και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Μερόπη Υδραίου. Πολλοί νέοι και παιδιά συμμετείχαν στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορτάζοντες δια μέσου όλων των αιώνων Αγίους, οι οποίοι αφιερώθηκαν ψυχικά και σωματικά στον Κύριο. Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν, λοιδορήθηκαν και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την αγάπη του Χριστού. Άλλοι τελειώθησαν με το μαρτύριο του αίματος και άλλοι με το μαρτύριο της συνειδήσεως. Με αυτό το αίμα όμως των μαρτύρων ποτίστηκαν οι ρίζες της Εκκλησίας και ανανεώνεται η πίστη των Χριστιανών. Ο Σεβασμιώτατος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να δίδεται μαρτυρία Χριστού καθημερινά δια του αίματος, ιδιαιτέρως στην Μέση Ανατολή, όπου σφαγιάζονται άνθρωποι διότι είναι χριστιανοί. Οι Άγιοι κάθε εποχής παραμένουν ομολογητές. Παραμένουν πιστοί και αποφασισμένοι να αγωνιστούν πνευματικά. Μάς καλούν να γίνουμε μιμητές τους και την ίδια στιγμή να μην φοβηθούμε την περιθωριοποίηση, την άρνηση των πολλών, την υπεροψία του πολιτισμού μας έναντι της πίστης.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Νεκτάριος χειροθέτησε σε αναγνώστη τον μαθητή της Α’ Λυκείου Ελευθέριο Δημάκο, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη ζωή της Ενορίας και στις νεανικές ομάδες της. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε τη χαρά του διότι νέα παιδιά συμμετέχουν στη ζωή της Εκκλησίας, χωρίς να παύουν να αξιοποιούν όλα τους τα ταλέντα, προκόπτοντας τόσο στο σχολείο, όσο και στον αθλητισμό και στην μουσική δείχνοντας ταυτόχρονα ότι η πίστη στο Χριστό διαμορφώνει την κατάσταση της καρδιάς τους. Ολόθυμο ακούστηκε το «άξιος» από το εκκλησίασμα του ναού.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Νεκτάριος μίλησε στα στελέχη του Ναού και σε νέους που απαρτίζουν μία νεανική σύναξη προβληματισμού και επικοινωνίας στην αίθουσα «Γωνιά» του Ναού των Αγίων Πάντων.









































Δεν υπάρχουν σχόλια: