Translate

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΠΡΩΪΝΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ κ. ΔΑΥΙΔ


Την Τρίτη το πρωί 11 Αυγούστου 2015 και ώρα 05:00 τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαυίδ, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο θαύμα που επιτέλεσε ο Άγιος το 1716, κατά των Οθωμανών Τούρκων, σώζοντας την Κέρκυρα.
Ο κ. Δαυίδ συνέδεσε τις επιδρομές των εχθρών, με τις πειρασμικές επιδρομές που δέχεται καθημερινά ο άνθρωπος από το σατανά.Τώρα υφιστάμεθα, όπως υπογράμμισε, ένα πόλεμο πνευματικής υφής, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ο εχθρός έχοντας διπλή όψη καιροφυλακτεί για να κατακτήσει την ψυχή μας. Και αναρωτήθηκε στη συνέχεια πόσο αγρυπνούμε και πόσο αντιστεκόμαστε σ’αυτές τις επιθέσεις. Αγωνιζόμαστε στη ζωή μας να μιμηθούμε τον Άγιο Σπυρίδωνα ; Στην ταπείνωση, στην απλότητά Του, στην τέλεια υπακοή στο Θείο Θέλημα και κυρίως στην ολοκληρωτική αγάπη προς τον Ιησού Χριστό ; Πρέπει ο καθένας μας να κάνει την αυτοκριτική του και να πάρει γενναίες αποφάσεις.
Τελειώνοντας ο κ. Δαυίδ προέτρεψε τους πιστούς να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής τους, καθώς πνευματικό συμφέρον είναι η σωτηρία της ψυχής, έχοντας ως πρότυπο τον τιμώμενο Άγιο Σπυρίδωνα. Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πλήθους πιστών στο Ιερό Προσκύνημα.







Δεν υπάρχουν σχόλια: