Translate

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κερκύρας


Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Αυγούστου 2018 ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος και χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Άγγελο Κοντούτση.

Στον λόγο του ο π. Άγγελος ευχαρίστησε πρώτα και πάνω απ’όλους τον Ιησού Χριστό, που με την σταυρική Του θυσία λύτρωσε από τα δεσμά του θανάτου και της αμαρτίας το ανθρώπινο γένος. Ο π. Άγγελος ευχαρίστησε επίσης τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του στοργή και αγάπη, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα Αρχιμ. Πολύκαρπο Ζερβό, Ηγούμενο της Ι.Μ. Υ.Θ. Κασσωπίτρας, όπως επίσης και τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Κωνσταντά, Πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Κερκύρας και τέλος τους οικείους του.

Επιπλέον ο π. Άγγελος υπογράμμισε τους πιο σημαντικούς σταθμούς της ζωής του και έκλεισε τον λόγο του με την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην Δευτέρα Παρουσία, όταν ο κάθε άνθρωπος θα δώσει λόγο για τις πράξεις του ενώπιον του δικαιοκρίτου Κυρίου. Το κριτήριο θα είναι η αγάπη και η προσφορά τόσο προς τον Θεό, όσο και στον συνάνθρωπο. Αυτά τα δύο στοιχεία καλείται να τα πραγματώσει ο Ιερέας, από την στιγμή κιόλας της χειροτονίας του.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας υπογράμμισε για μια ακόμα φορά την σπουδαιότητα της Ιερωσύνης, που αποτελεί το σπουδαιότερο δώρο του Τριαδικό Θεού προς τον άνθρωπο, αφού δανείζει ολάκερο το είναι του στον ίδιο τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε τρία σημεία που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον βίο ενός Ιερέως. Πρώτον η συνέπεια λόγων και πράξεων, δεύτερον η ακλόνιτη πίστη και η πυρπόληση της καρδιάς του από αγάπη για τον Χριστό και τρίτον το πνεύμα της θυσίας. Του αυτού θυσιαστικού πνεύματος γινόμαστε μάρτυρες όλοι μας, ατενίζοντας το άφθαρτο Σκήνωμα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος. Εκείνος έγινε θυσία τόσο για τον Θεό, όσο και για τους αδελφούς του και συνεχίζει να πρεσβεύει αενάως στον θρόνο του Παντοκράτορος Χριστού υπέρ ημών.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προειδοποίησε τον π. Άγγελο ότι αναλαμβάνει την μεγάλη ευθύνη της διαποιμάνσεως των ανθρωπίνων ψυχών σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η αθεϊα, η απιστία και η έλλειψη πνευματικού προσανατολισμού. Καλείται ο σημερινός Ιερεύς με πολλή προσευχή και με την Χάρη του Κυρίου να υπερβεί όλες αυτές τις αντιξοότητες και να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ένωσή τους με τον Ιησού Χριστό, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου και του Αγίου Σπυρίδωνος.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: