Translate

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΥΗΣΕ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΥΨΗΛΟΥ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ

Την Κυριακή 5 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υψηλού Παντοκράτορος, στην βόρεια Κέρκυρα.

Στο κήρυγμά του ο κ. Νεκτάριος ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι ο Απόστολος Παύλος προτρέπει τους Κορινθίους να γίνουν και οι ίδιοι μιμητές των Αποστόλων. Φυσικά το έργο της διακονίας του Κυρίου μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όπου κηρύσσεται ο λόγος της αληθείας οι αντιδράσεις είναι πολλές, με αποτέλεσμα και οι Μαθητές του Χριστού να γίνουν αντικείμενα χλευασμού και ειρωνείας και να υποστούν διώξεις. Με την αγάπη όμως και την πίστη στον Ιησού Χριστό, οι Άγιοι Απόστολοι όχι μόνον δεν ολιγοψύχησαν, αλλά τουναντίον ενδυναμώθηκαν τόσο, ώστε πολλοί εξ’αυτών να θυσιάσουν ακόμα και την ζωή τους για τον Κύριο της Δόξης.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφερόμενος στο υπερφυές γεγονός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, έμπροσθεν των προκρίτων εκ των Μαθητών Του, τόνισε ότι η ζωή του ανθρώπου είναι πνευματική ανάβαση προς την Θέωση. Σκοπός του Χριστιανού δεν είναι άλλος από τη ένωσή του με τον Κύριο. Γι’αυτόν άλλωστε τον σκοπό πλάστηκε ο άνθρωπος, για να κοινωνεί αγαπητικά με τον Δημιουργό του αιωνίως. Ο φθόνος όμως του πονηρού από την μια πλευρά και η επιθυμία του ανθρώπου να τελειωθεί χωρίς την Θεία Χάρη, οδήγησαν στην πτώση, που εκείνη με την σειρά της έφερε την αμαρτία, την φθορά και τον θάνατο. Στο όρος Θαβώρ αποκαλύπτεται ο Τριαδικός Θεός, ως Φως Άκτιστο και Ανέσπερο. Μέτοχοι του Ακτίστου Φωτός καλούμαστε όλοι μας να γίνουμε, διάγοντας βίο κατά Χριστόν, με την συναίσθηση της αμαρτωλότητάς μας, την μετάνοιά μας, την αποκοπή του ιδίου θελήματος και των εμπαθών λογισμών, με την συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας και κυρίως με την αγάπη μας τόσο προς τον Τριαδικό Θεό, όσο και προς τους αδελφούς μας.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αφού συνεχάρη τους πιστούς που συρρέουν στο όρος Παντοκράτορας από την 1η Αυγούστου, διατηρώντας ένα πολύ παλιό έθιμο, που αποδεικνύει την βαθιά πίστη και ευλάβεια των Κερκυραίων, ευχήθηκε ο Μεταμορφωθείς Κύριος να οδηγεί τους ανθρώπους στον δρόμο της σωτηρίας και του Αγιασμού.










Δεν υπάρχουν σχόλια: