Translate

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΗΝ Ι.ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ


Το Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας των δρόμων στην βόρεια Κέρκυρα.

Στον λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας χαρακτήρισε την Υπεραγία Θεοτόκο ως το ακατανόητο θαύμα. Η ζωή της Θεομήτορος, η κοίμηση και η εις τους ουρανούς μετάστασή Της υπήρξε ένα ανερμήνευτο θαύμα. Σκοπός όλων αυτών των υπερφυών γεγονότων δεν ήταν άλλος από την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους, με άλλα λόγια την εκπλήρωση του προαιωνίου σχεδίου της ενσάρκου οικονομίας του Υιού και Λόγου του Θεού.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι η ίδια η ύπαρξή μας εις τον κόσμο αυτόν αποτελεί ένα θαύμα. Στον αντίποδα, η τάση του σύγχρονου ανθρώπου να αυτονομηθεί από τον Θεό, τον απομακρύνει από την Θεία Χάρη.

Ο Κύριος, συνέχισε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, δεν αφήνει το πλάσμα του να καταστραφεί. Με την Χάρη του Θεού βλέπουμε πολλούς ανθρώπους στην πατρίδα μας, ιδίως νέους, να κατακλύζουν τους ναούς και τα μοναστήρια μας, δίδοντας αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς τους “γόητες”, όπως τους ονομάζει ο Απόστολος Παύλος, που απεργάζονται τον πνευματικό ξεπεσμό των Χριστιανών και την εκρίζωση της πίστεως από τις καρδιές τους. Ο λαός αυτός ευεργετήθηκε και ευεργετείται καθημερινά από την Κυρία Θεοτόκο, φθάνει ο λαός αυτός να παραμείνει εδραίος στα νάματα της πίστεως και στις παραδόσεις του Έθνους των Ελλήνων.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Παναγία μας να σκεπάζει, να κρατύνει και να μεγαλύνει την πατρίδα μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Κερκύρας τέλεσε τον αγιασμό στο ανακαινισμένο Καθολικό της Ιεράς Μονής της Παναγίας των δρόμων.











Δεν υπάρχουν σχόλια: