Translate

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Αρχιερατική Θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων).


Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Υ.Θ. Κυράς Φανερωμένης (Παναγία των Ξένων).

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η Παναγία μας αποτελεί την κλίμακα που μας οδηγεί στον ουρανό. Προτύπωση της Υπεραγίας Θεοτόκου υπήρξε η κλίμακα του πατριάρχη Ιακώβ στους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης. Με την γέννηση της Παναγίας μας λύεται η στειρότητα τόσο των γονέων Της, όσο και ολάκερου του ανθρωπίνου γένους. Μέσω Εκείνης πραγματοποιήθηκε το σχέδιο της Θείας Οικονομίας με την ενσάρκωση του Υιού και Λόγου του Θεού. Ο Άγιος Λουκάς, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως, παρομοιάζει την Κυριά Θεοτόκο με ένα πολύ μεγάλο δέντρο που ξεχωρίζει στηνν πλαγιά ενός βουνού και περιστοιχίζεται από θάμνους και μικρότερα δέντρα. Η Παρθένος Μαρία είναι η προσφορά του γένους των βροτών προς τον Τριαδικό Θεό. Εκείνη είναι ήδη πολίτης της Βασιλείας των Ουρανών και παρεδρεύει στον θρόνο του Θεού, μεσιτεύοντας για την σωτηρία μας. Σωτηρία είναι η ατελεύτητη κοινωνία μετά του Χριστού και μετά των Αγίων Του. Αυτός άλλωστε είναι ο προορισμός του ανθρώπου.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να φρουρεί και να σκεπάζει την πατρίδα μας, σε μια εποχή πολύ δύσκολη, όπου οι άνθρωποι πορεύονται στην ζωή τους χωρίς πυξίδα πνευματική, έχοντας παραδοθεί στον υλισμό, αποξενωμένοι από την πηγή της ζωής, τον Ιησού Χριστό.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: