Translate

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Ορκίστηκε η νέα Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων


Το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό και την ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρίας Μερόπης Υδραίου, καθώς και των μελών του νέου δημοτικού συμβουλίου, στον Κήπο του Λαού.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι όλες οι διακονίες και εις τον Θεό, αλλά και εις τον λαό προέρχονται από τον Κύριο. Γι’αυτό στην Εκκλησία μας όταν προσευχόμαστε, μνημονεύουμε και υπέρ των αρχόντων ημών, καθότι εκείνοι οι οποίοι διακονούν τον λαό, διακονούν τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό. Όπως μας πληροφορεί το Ιερό Ευαγγέλιο, οι άρχοντες της παλαιών χρόνων κατεξουσίαζαν τους ανθρώπους, διότι δεν είχαν βιώσει μέσα στην  καρδιά τους την παρουσία του αληθινού Θεού. Σε εμάς δεν συμβαίνει το ίδιο, μάς διαβεβαιώνει ο Κύριος :Εἰ τὶς θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος”. Η διακονία αυτή λοιπόν του λαού είναι σταυρική και ανοδική πορεία, ιδίως αν λάβει κανείς υπόψιν του τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί της Κέρκυρας.
Τέλος ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε εκ βάθους καρδίας τόσο στην κυρία Υδραίου, όσο και στα μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν και η  Χάρις του Χριστού μας να τους επισκιάζει, διά πρεσβειών του Αγίου Σπυρίδωνος, της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας και πάντων των Αγίων.  
















Δεν υπάρχουν σχόλια: