Translate

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΛΕΣΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Υπαίθρια λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στο χωριό Αλειμματάδες, κατά την πανήγυρη του ναΐσκου της Αγίας Άννης.

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στους πιστούς, τόνισε ότι η μεγάλη προσφορά της αγίας Άννης ήταν ότι γέννησε την Υπεραγία Θεοτόκο και την προσέφερε στον Θεό. Η Παναγία είναι η μητέρα μας και φέρνοντας στον κόσμο τον Χριστό, μας απέδειξε ότι ο άνθρωπος δεν είναι ό,τι βλέπουμε, δεν σταματά η ύπαρξή του στον θάνατο, αλλά λαμβάνει ως δωρεά την αιωνιότητα. Η σωτηρία μας όμως απαιτεί την δική μας συνέργεια. Όπως η αγία Άννα, όπως η Παναγία κράτησαν την πίστη ως υπακοή στο θέλημα του Θεού, έτσι και εμείς καλούμαστε να συνεργαστούμε με τον Θεό για την σωτηρία μας.

Η Εκκλησία μας χαρακτηρίζει την αγία Άννα δίκαιη. Ο δίκαιος είναι αυτός που κάνει το θέλημα του Θεού πράξη και την ίδια στιγμή έρχεται η σωτηρία του ως ευλογία από τον Θεό. Ο δίκαιος ενστερνίζεται την θεία δικαιοσύνη, την χάρη του Θεού, δεν πράττει το κακό, αλλά με ταπεινότητα, αδελφοσύνη, αλήθεια πορεύεται προς τον Θεό! Ο δίκαιος λοιπόν αρνείται την αμαρτία και την κακία, την απιστία, την έγνοια μόνο για τον εαυτό του, αρνείται την θέαση του σύγχρονου πολιτισμού, που δεν νηπιάζει ως προς την κακία και μένει προσκολλημένος στην προοπτική του θανάτου, επιστρέφει στις αρχές της πίστεως και της Εκκλησίας.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: