Translate

Τρίτη 28 Ιουλίου 2020

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΙΝΟΠΙΑΣΤΩΝ

Στον Εσπερινό που τελέστηκε στο πανηγυρίζον Ιερό Ησυχαστήριο της Αγίας Παρασκευής Κοινοπιαστών Κέρκυρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, απευθυνόμενος στην γερόντισσα, την αδελφότητα και τους πιστούς, τόνισε ότι οι μάρτυρες της πίστεως ξεχώρισαν για το αγωνιστικό τους φρόνημα. Όπως η Αγία Παρασκευή κατέβαλε το θράσος της αθεΐας και νίκησε το φρόνημα των αυτοκρατόρων που θέλησαν να μεταστρέψουν το χριστιανικό φρόνημα στην ειδωλολατρία, έτσι κι εμείς χρειάζεται να αντισταθούμε στο κοσμικό θράσος της εποχής μας που απαιτεί από τον πιστό άνθρωπο να αρνηθεί την Εκκλησία στο όνομα του ορθολογισμού και της τεχνολογίας.

Ήθος αντιστάσεως διδασκόμαστε από τους αγίους της πίστεώς μας, άνδρες και γυναίκες. Παραμένουμε σταθεροί στην πίστη μας και ιδιαιτέρως στις μέρες μας, οπότε και βιώσαμε με πολιτειακούς κοσμικούς και νόμους την απαίτηση να μην προσκυνήσουμε τον Σταυρό και την Ανάσταση του Χριστού. Όσοι θέλησαν να κοινωνήσουν, ένιωσαν το μαρτύριο της συνειδήσεως. Όσοι ζήτησαν να κοινωνήσουν, το έκαναν με επίγνωση του διωγμού που υφίσταντο. Όμως ουδείς πρέπει να φοβάται τι θα απολογηθεί, διότι ο Χριστός θα μας δώσει την δύναμη να σταθούμε ενώπιον των ανθρώπων και να παλέψουμε να υπακούσουμε στον λόγο του Θεού και όχι στους ανθρώπινους νόμους. Ο λαός του Θεού παραμένει η μικρά ζύμη που ζυμοί όλο το φύραμα. Πρέπει να έχουμε δύναμη και θάρρος.

Όλα γίνονται για την αγάπη του Χριστού. Όλα έρχονται διά της δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος. Αυτή την παρακαταθήκη ας κρατήσουμε ζώσα στην καρδιά μας!

















Δεν υπάρχουν σχόλια: