Translate

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Βόρεια Κέρκυρα

 Η εορτή της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, εορτάσθηκε στο όμορφο και ορεινό χωριό Πόρτες Συνιών, στην Βόρεια Κέρκυρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε και χειροτόνησε τον διάκονον Δημήτριον Μπεσεντίν εις πρεσβύτερον , καταγόμενον εξ Αγίας Πετρουπόλεως της Ρωσίας. Ο π. Δημήτριος στην ηλικία των 19 ετών βαπτίσθηκε και εγνώρισε την Ορθοδοξία σε ένα μοναστήρι της Ρωσίας. Μετά τις πανεπιστημιακές του σπουδές, ήλθε εις το Άγιον όρος και παρέμεινε επί τέσσερα έτη ενασκούμενος και μαθητεύων. Είναι έγγαμος ιερεύς και πατήρ μίας θυγατρός. Στην προσφώνηση του ο π. Δημήτριος, ουσιαστικά έκανε μία δημόσια εξομολόγηση, αναφερθείς εκ της παιδικής ηλικίας έως και σήμερα. Περιγράφοντας το πώς τον επισκίασε η Χάρις του Θεού και πως τον κάλεσε εις την Ιερωσύνη.

Ο Σεβασμιώτατος ανταπάντησε στον π. Δημήτριο και γεμάτος από συναισθήματα και αναμνήσεις από τα δύσκολα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης για την εκκλησία, μίλησε για τους διωγμούς της Εκκλησίας και των πρώτων μαρτύρων που μαρτύρησαν από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, αλλά και τους νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στα αθεϊστικά καθεστώτα και τους νεομάρτυρές των εξ ανατολών εχθρών της πατρίδος, που υπό τον ζυγό των μουσουλμάνων, μαρτύρησαν νέοι άνθρωποι.

Σήμερα γιορτάζουμε την Αγία Βαρβάρα, μεγαλομάρτυρα που και Αυτή μαρτύρησε από τα χέρια του πατέρα της, διότι όσοι πίστεψαν και κατά την περίοδο των πρώτων διωγμών και κατά τις περιόδους των κατακτητών μουσουλμάνων αλλά και των ολοκληρωτικών καθεστώτων, ότι θα μπορούσαν την Εκκλησία του Χριστού να την καταλύσουν, απατήθηκαν, γιατί η Εκκλησία του Χριστού μας, δεν στηρίζεται ούτε στους ανθρώπους, ούτε στους νόμους των ανθρώπων, αλλά η Εκκλησία του Χριστού θεμελιώθηκε στο Πανάγιο Αίμα του Χριστού μας.

Και σήμερα η εκκλησία ενοχλεί. Ενοχλεί τα άνομα, σκοτεινά και δαιμονικά έργα των ανθρώπων. Ο Μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προφητικά είπε ότι θα έλθει η εποχή που ενώ θα γίνονται μεγάλοι λόγοι για την ελευθερία, εν τούτοις θα δεν θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι και θα ασφυκτιούμε. Παρατηρείστε λοιπόν σήμερα την ζωή μας, την ζωή του σύγχρονου πολιτισμού, που τα κέντρα των κατευθύνσεων μας εδράζονται έξω από την πατρίδα μας να υποταχθεί στα κελεύσματα αυτών των σκοτεινών κέντρων.

Παιδί μου, η εποχή που καλείσαι να λάβεις την Ιερωσύνη, ίσως είναι από τις δυσκολότερες πνευματικά εποχές. Όμως η ευσέβεια σου, η δύναμη της πίστεως σου, η προσευχές σου και γενικά ο πνευματικός αγώνας σου, για την επικράτηση του θελήματος του Θεού στην ζωή σου, θα θερμαίνει και θα φωτίζει την ζωή σου, η θεία Χάρις Του, την οποία σήμερα θα λάβεις από την θέση του πνευματικού πατέρα να οδηγήσεις το ποίμνιο σου, στην λύτρωση, στην σωτηρία και στο φως του Θεού μακριά από τα πνευματικά σκοτάδια. 

Η ώρα της Εκκλησίας πλησιάζει, γιατί οι άνθρωποι μπούχτισαν, τις υποσχέσεις του υποκριτικού πολιτισμού και οι νέοι άνθρωποι, επιδιώκουν την αλήθεια και την έξοδο τους, από το τέλμα του σκότους και θα επιστρέψουν ξανά. Να έχεις προστάτες την Παναγία μας και τους αγίους του τόπους, μας πρεσβευτές στον ουρανό.























Δεν υπάρχουν σχόλια: