Translate

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ Δ’ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΙΩΠΗ

Παρά τις αρχικές δυσκολίες, λόγω των πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή, έγινε κανονικά το πρόγραμμα της Δ’ κατασκηνωτικής περιόδου για κορίτσια Γυμνασίου- Λυκείου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας στην Κασσιώπη. 110 κορίτσια συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με την βοήθεια στελεχών που είναι φοιτήτριες και ενεργά μέλη του νεανικού έργου της τοπικής Εκκλησίας.

Τις κατασκηνώσεις επισκέφθηκε δύο φορές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, το μεσημέρι της Κυριακής 30 Ιουλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023. Ο κ. Νεκτάριος μοιράστηκε τον ενθουσιασμό, το κέφι, την δημιουργικότητα των κοριτσιών που του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή και του παρουσίασαν ένα πλούσιο κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Μιλώντας στα κορίτσια ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την σημασία της πίστης για την ζωή του ανθρώπου, η οποία είναι το στήριγμα στις ποικίλες προκλήσεις. Πίστη στον Χριστό ως το νόημα της ζωής. Πίστη στα έργα που τα χαρίσματα του κάθε ανθρώπου τον ωθούν να πράξει. Πίστη στον θεσμό της οικογένειας, ο οποίος δοκιμάζεται από το πνεύμα της εποχής. Πίστη σε συνδυασμό με την αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Αυτές οι μορφές της πίστης καθοδηγούν την νέα γενιά, την κάνουν δημιουργική, υπομονετική, της δίνουν αρετές, την βοηθούν να γνωρίζει πού πηγαίνει και το κλειδί είναι η παρουσία του Χριστού στην ζωή των παιδιών. Αυτή η παρουσία γεννά τον ενθουσιασμό. Γίνεται η βάση ώστε να υπάρχει φώτιση αληθινή σε κάθε πτυχή της ζωής. Δίδει αυτό το αίσθημα του ανήκειν και είναι η βάση της αληθινής χαράς. 

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι το έργο της Εκκλησίας στην νεότητα είναι έργο που μεταλαμπαδεύεται από στόμα σε στόμα. Η κατασκήνωση της Εκκλησίας κάνει τα παιδιά και τους νέους να μοιράζονται την χαρά τους και γεννά μνήμες αξέχαστες. Διδάσκει αρχές και κάνει την νέα γενιά να νικά κάθε αίσθημα μοναξιάς.  

Ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τους υπευθύνους της τέταρτης κατασκηνωτικής περιόδου, τον π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό και την πρεσβυτέρα Μαρία Κυτιλή- Μουρτζανού, καθώς και την υπαρχηγό κ. Ευαγγελία Μουρτζανού, για την οργάνωση, την πρωτοτυπία, την δημιουργικότητα. Εξέφρασε τη χαρά του που ως στελέχη διακονούν κοπέλες που μεγάλωσαν στην κατασκήνωση και ευχήθηκε στα κορίτσια να έχουν την χαρά της πίστης και του Χριστού σε όλη τους την ζωή.

Στην συνέχεια, έγινε μία μικρή συνάντηση των στελεχών με τον Μητροπολίτη, στην οποία συμμετείχαν και στελέχη των κατασκηνωτικών περιόδων των αγοριών, με την παρουσία του διακόνου π. Δοσιθέου Παπαμήτρου, αρχηγού στην κατασκηνωτική περίοδο των αγοριών του Δημοτικού και υπαρχηγού στην κατασκηνωτική περίοδο των αγοριών Γυμνασίου και Λυκείου. Ο κ. Νεκτάριος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη τις προοπτικές του κατασκηνωτικού έργου, να εκφράσει την πατρική του ευγνωμοσύνη για την εθελοντική προσφορά τους, να τονίσει την δύναμη της προσευχής που ενισχύει σ’ αυτόν τον αγώνα και να ζητήσει από όλα τα στελέχη να ζούνε την Εκκλησία ως την φιλόστοργη μάνα που τα αγκαλιάζει και τα αγαπά. 

Η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Αυγούστου 2023.








Δεν υπάρχουν σχόλια: