Translate

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

O Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας Λέων στην Κέρκυρα







Χθες το πρωί ωρα 9π.μ. αφίχθη στον Αερολιμένα της Κέρκυρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» ο Σεβασμιώτατος  Αρχιεπίσκοπος Καρελλίας και Πάσης  Φινλανδίας κ.Λέων μετά της συνοδείας του, συνοδευόμενος  και υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Προκοπίου Εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος και αναχώρησαν εν πομπή προς την  πλατεία όπου ανέμεναν οι Ιερείς της Α΄ Αρχιερατικής Περιφέρεις με τη συμμετοχή της φιλαρμονικής του Μουσικού Γυμνασίου –Λυκείου και αντιπροσωπεία από μαθητές των Γυμνασίων της πόλης. Στη  συνεχεία η πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου και θαυματουργού Σπυρίδωνος όπου εψάλη δέηση και ακλούθησαν προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου που πρόσφερε μια εικόνα του αγίου Σπυρίδωνος και του απένειμε το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως τον χρυσό σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος μετά αστέρος, Ακολούθησε αντιφώνηση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέοντος.
Ακλούθησε μετάβαση και προσκύνημα του λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ. Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καρελίας και πάσης Φινλανδίας κ. Λέων ξεναγήθηκε στην πόλη της Κέρκυρας (Βλαχέρνα, Κανόνι, Άγιος Ιάσων και Σωσίπατρος), καθώς  ακλούθησε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου.
Σήμερα Σάββατο 7 Νοεμβρίου το πρωί, θα επισκέφτηκε  την Ιερά Μονή Παλαιοκαστριτίσσης ενώ το απόγευμα  αναχώρησε από την Κέρκυρα με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που ανακοίνωσε η Ι. Μητρόπολις Κερκύρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: