Translate

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Απόψε ο εφημέριος μας και η τετράφωνη χορωδία μας βρέθηκαν προσκεκλημένοι στον Ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας  Θεσσαλονίκης. Ο π. Αντώνιος Ιερατικός Προϊστάμενος του ως άνω ναού στην σύντομη προσλαλιά του καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του λέγοντας ότι στα 90 χρόνια λειτουργίας του ναού πρώτη φορά έρχεται ιερεύς από την Κέρκυρα να λάβει μέρος σε ακολουθία χαιρετισμών καθώς και χορωδία και το θεωρεί ιδιαίτερη ευλογία.
Κλείνοντας πρόσφερε στον π. Δημήτριο ένα μεταξωτό επιτραχήλιο. 
Αντιφωνώντας ο  Εφημέριος μας π. Δημήτριος ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Αντώνιο όσο και το εκκλησιαστικό συμβούλιο της Ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος που τους επιφύλαξαν τέτοια υποδοχή καθώς και τον πρόεδρο των εν Θεσσαλονίκη Κερκυραίων που βοήθησε για την επίτευξη αυτής της ωραίας  συνευρέσεως των ενοριών Αγίου Ελευθερίου Πόλεως Κερκύρας και Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 
Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα είπε λόγον πνευματικής οικοδομής. Ως ανάμνηση αυτής της ημέρας προσέφερε στον π. Αντώνιο επιγονάτιο με αγιογραφία βυζαντινή τον Άγιο Σπυρίδωνα με την ευχή όταν το φορά να τον σκέπει ο άγιος μας και να τον στηρίζει στην εν Χριστώ πορεία του.











Μετά την απόλυση της ακολουθίας των χαιρετισμών δώρισαν στους χορωδούς μας λεύκωμα με τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.  





Στη συνέχεια μας πρόσφεραν πλούσιο νηστίσιμο δείπνο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: