Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

1.300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ 2014


Σε κληρικολαϊκή σύναξη που διεξήχθη το απόγευμα της Πέμπτης 5 Φεβρουαρίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων "Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ" ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος έκανε τον οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού και πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως για το λήξαν έτος 2014. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεκτάριος, η τοπική Εκκλησία δαπάνησε περί τα 1.300.000 Ευρώ για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας, όπως επίσης και για την διεξαγωγή του ποικίλου πνευματικού και ιεραποστολικού έργου της το 2014. Όλα αυτά σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, στην οποία η Εκκλησία δίνει καθημερινά την μαρτυρία της προσφέροντας 400 μερίδες φαγητό μέσω των τριών Δι-ενοριακών συσσιτίων και βοηθώντας στην συντήρηση 300 οικογενειών μέσα από τα τέσσερα Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργεί. Αναλυτικά ο απολογισμός του 2014 θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imcorfu.gr
Απευθυνόμενος προς τους ιερείς και λαϊκούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι από τον Έρανο της Αγάπης του Δεκεμβρίου του 2014 συγκεντρώθηκε το ποσό των 60.000 Ευρώ, το οποίο διατέθηκε στους αναξιοπαθούντες του τόπου μας τις ημέρες των Χριστουγέννων. Περιέγραψε ακόμη τις προσπάθειες της τοπικής Εκκλησίας να βοηθήσει και τους φυλακισμένους με την ίδρυση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ "Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΛΟΥΚΑΣ", όπως επίσης και την αγωνία του ιδίου για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της εναπομεινάσης εκκλησιαστικής περιουσίας, προκειμένου η Εκκλησία της Κέρκυρας να μπορεί να επιτελέσει καλύτερα το έργο της.
Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες να δραστηριοποιηθούν, ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός των πιστών μελών της Εκκλησίας, να έρθουν περισσότεροι νέοι και να φανεί η προσπάθεια της Εκκλησίας να διακονήσει ποικιλοτρόπως τον άνθρωπο.
Κατά την εκδήλωση ευλογήθηκε και η βασιλόπιτα των φιλοπτώχων ταμείων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου