Translate

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΙΟΥΣ ΑΡΣΕΝΙΟ ΤΟΝ ΚΑΠΑΔΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΪΣΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ


Με αγρυπνία που τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα εορτάστηκε το βράδυ της Τρίτης 3 Φεβρουαρίου 2015 η αγιοκατάταξη του οσίου πατρός ημών Παϊσίου του Αγιορείτου. Στην αγρυπνία εψάλησαν από τους σπουδαστές της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ, υπό τη διέθυνση του χοράρχη κ. Μακρόπουλου, και ύμνοι από την ακολουθία του γέροντος του αγίου Παϊσίου Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκου.
Μιλώντας προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία, τόνισε--μεταξύ άλλων- τον σύνδεσμο που οι δύο άγιοι έχουν με την Κέρκυρα. Ο μεν άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης ακολούθησε τον λαό των Φαράσων της Καππαδοκίας στην ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 και εκοιμήθη στην Κέρκυρα, όπου οι Φαρασιώτες κατέφυγαν, ενώ ο άγιος Παϊσιος έκανε την ανακομιδή των λειψάνων του αγίου Αρσενίου από τον τάφο που μέχρι σήμερα βρίσκεται στο δημοτικό κοιμητήριο στην Γαρίτσα της Κέρκυρας.
Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ακόμη ότι και οι δύο άγιοι είχαν ζωντανή στην καρδιά τους την πίστη και την αγάπη στον Χριστό, έζησαν με μία απλότητα μοναδική για τα δεδομένα του κόσμου και της ζωής μας και αξιώθηκαν να διακονήσουν τον Χριστό με πόνο και αγάπη για τον άνθρωπο. Μία τέτοια διακονία και ζωή αποτελούν πρότυπα για όλους εμάς, σε μία εποχή όπου εψύγη η αγάπη για το Θεό και οι άνθρωποι ζούμε υλιστικά, αποφεύγοντας την άσκηση και την αφιέρωση.

 














 



 





 










Δεν υπάρχουν σχόλια: