Translate

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΜΑΡΟΥ


Την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας, στο χωριό Μάρμαρο.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας  ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τα δύο θαύματα του Κυρίου, την ίαση της αιμορροούσης γυναικός και την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου. Η αιμορροούσα γυναίκα μόλις ακούμπησε το ιμάτιο του Χριστού αμέσως θεραπεύτηκε, διότι είχε πολύ μεγάλη πίστη στον Θεό. Στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού είδε τον αναμενόμενο Μεσσία, τον Σωτήρα του κόσμου. Πραγματικά η πίστη στον Χριστό, σημαίνει πρωτίστως εμπιστοσύνη σε Εκείνον, αποκοπή του ιδίου θελήματος και συμπόρευση μαζί Του. Η πίστη είναι δύναμις εσωτερική.
Επιπροσθέτως ο Σεβασμιώτατος σχετικά με το θάυμα της αναστάσεως της κόρης του Ιαείρου, από τον Κύριο  υπογράμμισε ότι  μερίδα των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σπίτι αυτό γελούσαν. Και σήμερα δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που γελούν με τον Χριστό, γελούν με την Εκκλησία και εμπαίζουν τα Μυστήριά  Της.  Η σημερινή κατάσταση της πλήρους αποσάθρωσης της κοινωνίας μας, όπου τα πάντα γκρεμίζονται  είναι απόρροια της ανωτέρω εμπαθούς συμπεριφοράς. Όταν κανείς διαγράφει τον Χριστό από την ζωή του, τότε ο άνθρωπος αυτός δεν έχει όρια. Μακάρι  να μην έρθει η στιγμή, στον άνθρωπο αυτόν  που θα χρειαστεί να επικαλεστεί τον Θεό, όταν έρθει αντιμέτωπος με δυσχέρειες που τον υπερβαίνουν.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να μην παρεκλείνουν ούτε από την πίστη προς τον Θεό, ούτε από τις παραδόσεις της πατρίδος μας, διότι αυτός είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που διαθέτουμε και οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε και να τον παραδώσουμε  στις ερχόμενες γενιές.







Δεν υπάρχουν σχόλια: