Translate

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Έναρξη της Διεθνούς Διάσκεψης για Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή (ΦΩΤΟ)


Με υψηλού επιπέδου συμμετοχές άνοιξε σήμερα τις πύλες της η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Να αναφερθεί ότι για δεύτερη φορά η Αθήνα γίνεται η γέφυρα Ανατολής και Δύσης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, η οποία ξεκίνησε ως στοίχημα πριν από δύο χρόνια και εφέτος παίρνει θεσμικό χαρακτήρα, καθιστώντας την Ελλάδα βήμα ειλικρινούς και ανοιχτού διαλόγου, καθώς και ουσιαστικής προσέγγισης μεταξύ των συμμετεχόντων στην προσπάθεια της υπεράσπισης του θρησκευτικού και πολιτιστικού πλουραλισμού στη Μ. Ανατολή και της προώθησης κουλτούρας διαλόγου και συναίνεσης.

Η επίσημη έναρξη πραγματοποιήθηκε το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ ακολούθησε ο εναρκτήριος χαιρετισμός του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και στη συνέχεια οι χαιρετισμοί που απεύθηναν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) αρμόδιος για την Ανεκτικότητα Σεΐκχ Ναγιάν μπιν Μουμπάρακ αλ Ναχιάν, και η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Αντρέα Ικίτς Μποχμ.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και της Παλαιστίνης Ριάντ Μάλκι, ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αρμόδιος για την Ανεκτικότητα Σεΐκχ Ναγιάν μπιν Μουμπάρακ αλ Ναχιάν, ο υφυπουργός του Βατικανού, καθώς και υψηλόβαθμες αντιπροσωπείες από το σύνολο των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου.

Επίσης παρίστανται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Αλεξανδρείας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκπρόσωποι όλων των ορθόδοξων εκκλησιών, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου, καθώς και προεξάρχοντες θρησκευτικοί ηγέτες από τον μουσουλμανικό και εβραϊκό κόσμο που θα εκπροσωπήσουν το σύνολο σχεδόν των θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.













Δεν υπάρχουν σχόλια: