Translate

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΟΥΕΡΕΦ



Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στην πόλη της Κέρκυρας, όπου και χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον Ιεροδιάκονο π. Αντώνιο Σουέρεφ.
Ο π. Αντωνίος στο λόγο του ευχαρίστησε πρώτα και πάνω απ’όλους τον Τριαδικό Θεό που τον αξιώνει να λάβει τον βαθμό του Ιερέως, αναλογιζόμενος ταυτοχρόνως την μεγάλη ευθύνη που θα φέρει από τούδε και στο εξής, καθώς καλείται να οδηγήσει τις ψυχές των ανθρώπων που θα του εμπιστευθεί ο Χριστός στην σωτηρία. Ο Ιερεύς οφείλει να διάγει βίο που θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Ακόμη ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο - ο οποίος από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε πατρικά, αφουγκραζόμενος αυτό που επιθυμούσε η ψυχή του, να ακολουθήσει δηλαδή τον Ιερατικό βίο – ευχαρίστησε επίσης τον Πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό και όλη την ενορία των Αγίων Πάντων πόλεως, στην οποία και διηκόνησε για τρεις μήνες, αλλά και την Γυναικεία Ιερά Μονή Παντοκράτορος, Αγίου Αθανασίου.
            Τέλος ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα Πρωτ. Δημήτριο Κουλούρη, καθώς και τον π. Μύρωνα τον Σιμωνοπετρίτη.
Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Κερκύρας στάθηκε σε τρία σημεία του λόγου του π. Αντωνίου. Πρώτον την ομολογία της πίστεώς του, η οποία παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην ζωή ενός Κληρικού. Ο Κληρικός αίρει τον  σταυρό και ακολουθεί τα βήματα του Κυρίου, προκειμένου να Τον ομολογήσει έμπροσθεν των ανθρώπων. Δεύτερο σημείο είναι η αγάπη, την οποία εκφράζει με τον λόγο του ο π. Αντώνιος, προς την Εκκλησία του Χριστού, που ταυτόχρονα δηλώνει και την αφοσίωσή του. Και τρίτον αξίζει να υπογραμμιστούν όχι τα συναισθήματα, αλλά τα βιώματα που απέκτησε από μικρό παιδί ο π. Αντώνιος, που τον οδήγησαν στην αμώμητη Ορθόδοξη Πίστη μας, στην μοναδική αλήθεια του Κυρίου, της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων.
Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος αναφερόμενος στους εορτάζοντες Αγίους Πάντες, τόνισε ότι ο Απόστολος Παύλος παρομοιάζει τον αριθμό των Αγίων της Εκκλησίας μας με νέφος. Τα εκατομμύρια των Αγίων περιγράφει πολύ ζωντανά ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, στο βιβλίο της Αποκαλύψεως. Εκεί κυκλώνει τον θρόνο του εσφαγμένου Αρνίου μέγα πλήθος Αγίων που φορούν λευκούς χιτώνες, λαμπρούς,  καθαρότερους και από το φως. Η Εκκλησία μας τιμά τους γνωστούς, αλλά κυρίως του αγνώστους Αγίους, άνδρες και γυναίκες, μάρτυρες, οσίους, ασκητές, ιεράρχες, κληρικούς και λαϊκούς, που ευαρέστησαν με την ζωή τους τον Τριαδικό Θεό. Ακόμη οι Άγιοι Πάντες έζησαν την άνεση της παρούσης ζωής, αλλά και της επουρανίου εν τη πίστη, εν τη κοινωνία μετά του Αγίου Θεού. Η άνεση δεν νοείται ως καλοπέραση. Αντιθέτως άνεση είναι η ψυχική, η καρδιακή αγαλλίαση και η κοινωνία της αγάπης τόσο με τον Θεό, όσο και με τους ανθρώπους.
Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να γίνουν και εκείνοι άγιοι, όπως μάς προτρέπει ο ίδιος ο Χριστός, να αγωνίζονται καθημερινά κατά του εγωϊσμού και της εμπαθούς καταστάσεως, συμμετέχοντας παράλληλα στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας. Και αγιαζόμενοι με την συμμετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια, να πορεύονται στον δρόμο της Χάριτος, δια πρεσβειών πάντων των Αγίων.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: