Translate

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΕΡΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ Ι.Ν. ΑΓ. ΙΣΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΙΚΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ


Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. του Αγίου Ισαύρου, στα Μελίκια  Λευκίμμης.
Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανέλυσε την Αποστολική περικοπή της ημέρας, από την Προς Ρωμαίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας την σημασία της δικαίωσης δια της πίστεως, μέσα από τα έργα της ζωής μας, την οποία αγιάζει το Πανάγιο Πνεύμα. Η πίστη με την σειρά της φέρνει την ελπίδα. Έρχεται όμως και η στιγμή που η πίστη κλονίζεται. Σε αυτή την περίπτωση ο Απόστολος Παύλος συμβουλεύει τους Χριστιανούς να οπλίζονται με υπομονή, ώστε να αντιμετωπίσουν τους πειρασμούς.
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι οι Άγιοι της Πίστεώς μας, φωτίστηκαν από τις ανωτέρω νουθεσίες του Αποστόλου Παύλου. Οι Άγιοι Μάρτυρες οπλίστηκαν εσωτερικά με την πίστη και την ελπίδα στον Αναστάντα Χριστό, θυσιάζοντας και εκείνοι την ζωή τους, μιμούμενοι τον Διδάσκαλό τους. Η θυσία των Μαρτύρων και εν προκειμένω του Αγίου Ισαύρου, συνεχίζει εις το διηνεκές να διαποτίζει τις καρδιές των Ορθοδόξων Χριστιανών.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε την ανάγκη να υπομένουμε τους πειρασμούς, δίδοντας τον αγώνα τον καλό καθημερινά και μετέχοντας παράλληλα στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας. Από την άλλη μεριά εμφανίζονται κατά καιρούς διάφορες ιδεολογίες και φιλοσοφικά συστήματα με σκοπό να εξαλείψουν τα προβλήματα των ανθρώπων. Οποιαδήποτε όμως ενέργεια ή κίνηση που δεν ζητά πρωτίστως την ευλογία του Χριστού είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Τα παραδείγματα τέτοιων αποτυχημένων προσπαθειών είναι άπειρα και τα βιώνουμε έντονα στην πατρίδα μας. Εξαπατηθήκαμε από τις ψεύτικες υποσχέσεις των κρατούντων. Δεν μένει παρά να υψώσουμε τις καρδιές μας προς τον ουρανό και να ικετεύσουμε τον Πανάγιο Θεό να γίνει ίλεως και να μας συγχωρέσει για την αποστασία μας.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να οπλιστούν με πίστη και με ελπίδα στον Θεό και να αντιμετωπίζουν με ανδρείο φρόνημα τον πειρασμό και την αμαρτία, δια πρεσβειών του Αγίου Ισαύρου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: