Translate

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018


Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων στoν Ι.N. Αγίου Θαυματουργού Σπυρίδωνος

Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018 τελέστηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος βρίσκεται στην  Αθήνα λόγω των Συνοδικών του υποχρεώσεων. Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές ανέγνωσε ο Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, Γενικός Αρχ. Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας.
Στο τέλος της Παρακλήσεως εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας μίλησαν κατά χρονική ακολουθία, ο κ. Κώστας Γκούσης, Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο κ. Θεόδωρος Αθηναίος, διευθυντής δευτεροβάθμιας και η κα Βασιλική Χίσσα, διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Κέρκυρας.
Εν συνεχεία στους υποψηφίους δόθηκαν ευλογίες και κεράσματα.
Ακολουθεί το μήνυμα του Μητροπολίτου Κερκύρας :
Αγαπητά μου παιδιά,
            Η Εκκλησία μας, έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα τον οποίο καταβάλλετε ιδίως τον τελευταίο χρόνο, έρχεται αυτή την ώρα που ετοιμάζεστε να διαγωνισθείτε στις Πανελλαδικές εξετάσεις να δηλώσει παρούσα στην προσπάθειά σας με τον τρόπο που μπορεί: την προσευχή για τον καθέναν και την καθεμιά σας.
            Γνωρίζουμε ότι όλοι σας έχετε κάποια όνειρα, τα οποία θέλετε να εκπληρωθούν . Από την μία να ολοκληρωθεί ο αγώνας σας, να  γράψετε και να ξεκουραστείτε, γιατί είστε ίσως οι σκληρά εργαζόμενοι στην κοινωνία μας, καθώς μέρα και νύχτα διαβάζετε για να πετύχετε τον σκοπό σας. Από τη άλλη θέλετε να ανοίξει μία πόρτα στην ζωή, η οποία περνά μέσα από την επιζητούμενη επιτυχία σας στις εξετάσεις. Και τα δύο είναι όνειρα θεμιτά  και ανθρώπινα.
            Προσευχόμαστε λοιπόν στον Θεό να σας δώσει την φώτιση, ώστε να γράψετε όσο καλύτερα μπορείτε και πάντως ανάλογα με τον κόπο σας. Όπως όμως λέει ο ποιητής: «η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτή δεν θα ‘βγαινες στον δρόμο» (Κ. Καβάφης). Η Ιθάκη είναι τα όνειρά σας. Το ταξίδι είναι ό,τι κάνατε για  να εκπληρωθούν αυτά. Και το ταξίδι είναι η γνώση την οποία πήρατε, οι αντοχές τις οποίες μετρήσατε, η πίστη στον εαυτό σας που δείξατε, η πίεση και το άγχος που αποφασίσατε να ξεπεράσετε.
            Σ’ αυτό το ταξίδι έχετε την βοήθεια του Θεού και σας παρακαλούμε πατρικά και ολοκάρδια, ως παιδιά μας πνευματικά που είστε, να την επικαλείστε, μαζί με την βοήθεια και την φώτιση του Αγίου μας Σπυρίδωνος. Ο Θεός ξέρει τι είναι το καλύτερο για σας. Και επιτρέπει να βρείτε τον δρόμο σας. Δείξτε Του εμπιστοσύνη. Προχωρήστε με θάρρος, αγάπη και ελπίδα, χωρίς φόβο και αγωνία. Και είμαστε βέβαιοι ότι ο καινούργιος δρόμος που θα ανοίξει στην ζωή σας μετά τις εξετάσεις θα είναι ο δρόμος που θα σας δώσει νόημα και σκοπό!
            Σ’ αυτόν τον δρόμο είμαστε κοντά σας! Θα προσευχόμαστε στον Άγιό μας κάθε μέρα που εσείς θα εξετάζεστε, να είστε δυνατοί και δυνατές και να πιστέψετε ότι ήδη είστε νικητές και νικήτριες!
            Καλή φώτιση, δύναμη,  πρόοδο! Ο Θεός να σας ευλογεί!























Δεν υπάρχουν σχόλια: