Translate

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

Ο Μητροπολίτης μας,λειτούργησε στους Οθωνούς


Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στους Οθωνούς.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας αφού ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, του θαύματος του χορτασμού των πέντε χιλιάδων από τον Ιησού Χριστό, υπογράμμισε τρία σημεία. Πρώτον, ο Κύριος δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Πολλές φορές επιτρέπει ο Ίδιος δοκιμασίες, αλλά βλέποντας την αντοχή μας, δίνει παρηγοριά στον κάθε άνθρωπο ανάλογα με την δοκιμασία του, είτε αυτή μεταφράζεται ως πείνα, είτε ως αρρώστια, είτε ως οικονομική δυσπραγία. Δεύτερον, ο Χριστός με το θαύμα αυτό εξαίρει την σημασία της πίστεως. Όταν ζητά από τους Μαθητές Του να δώσουν στους ανθρώπους και εκείνοι απαντούν ότι η τροφή δεν είναι αρκετή, τότε δυσπιστούν. Έπειτα ευλογεί τα τρόφιμα και αυτά πολλαπλασιάζονται. Στο σημείο αυτό έγκειται η απιστία ιδιαιτέρως του σύγχρονου ανθρώπου, ως προς την διαχείριση των αγαθών που του έχει δώσει ο Θεός. Και τρίτον, ο Κύριος επιθυμεί να εκτιμάμε όλα τα αγάθα που Εκείνος μάς δίνει. Γι’αυτό έδωσε την εντολή στους Μαθητές Του, τα περισσεύματα να μην πεταχτούν. Αντιθέτως σήμερα βιώνουμε τα αποτελέσματα μιας κοινωνίας της υπερκατανάλωσης, με τους τόνους των σκουπιδιών, που εδώ και μήνες έχουν γεμίσει τους δρόμους της Κέρκυρας, να απειλούν την υγεία των κατοίκων.

Ακόμη ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στις μέρες μας η ελληνική κοινωνία πάσχει από την σπατάλη, από την απιστία, από την πλεονεξία και από την υπερκατανάλωση. Και επειδή τα ανωτέρω προβάλουν ως εμπόδια, αναζητάμε να αναθέσουμε τις προσδοκίες μας σε ανθρώπους κοσμικούς, με σκοπό να μας καθοδηγήσουν και να μας διαθρέψουν. Από την άλλη πλευρά έρχεται ο ιερός ψαλμωδός και μας συμβουλεύει να μην πιστεύουμε εκείνους που έχουν εξουσία, γιατί αυτοί δεν μπορούν να προσφέρουν την σωτηρία.
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την δυνατότητα της επικοινωνίας με τους κατοίκους των Οθωνών, ζήτησε από τους πιστούς να διαφυλάξουν τον τόπο τους ακέραιο ενάντια σε οποιονδήποτε επιβουλεύεται τα ιερά χώματα της μητέρας πατρίδος, τα ποτισμένα με το αίμα των μαρτύρων και των ηρώων του Γένους μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια: