Translate

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στην Κέρκυρα.



Ολιγόωρη στάση στην Κέρκυρα πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και  πρόεδρος των εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας κ. Ιλαρίων, ο οποίος  προσκύνησε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος.
Τον κ. Ιλαρίωνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Οι δύο Μητροπολίτες αφού μετέβησαν στο Επισκοπείο, συζήτησαν τα πρόσφατα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ουκρανία. Ο κ. Ιλαρίων χαρακτήρισε τόσο την “Ενωτική Σύνοδο” που πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας Κιέβου, όσο και την “εκλογή ” του Μητροπολίτη Επιφάνιου, ως επικεφαλής της λεγόμενης  Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ως σκάνδαλο για τον Ορθόδοξο κόσμο. Η μόνη κανονική Εκκλησία στην Ουκρανία έχει Μητροπολίτη Κιέβου τον κ. Ονούφριο. Η συντριπτική πλειονότητα των Ορθόδοξων Ουκρανών αναγνωρίζουν ως πνευματικό τους πατέρα τον κ. Ονούφριο.
Από την πλευρά του ο  Μητροπολίτης Κερκύρας εξέφρασε την λύπη του και συνάμα την ανησυχία του, για όλα όσα τελευταίως τεκταίνονται και αφορούν την Εκκλησία της Ουκρανίας.  Προκειμένου να λάβει κανείς μια απόφαση, χρειάζεται να εξετάσει την Αποστολική διαδοχή και  την κανονικότητα, έτσι ώστε η απόφαση αυτή και να μην αντίκειται στην αλήθεια και προπάντων να μην διχάζεται και σκανδαλίζεται ο λαός του Θεού.
Ακόμη ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην βαθύτατη εκτίμηση και σεβασμό που έτρεφε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρός Χριστόδουλος προς το Πατριαρχείο της Μόσχας.
Τέλος οι δύο Μητροπολίτες αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: