Translate

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Κερκύρας.



Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στο χωριό Βαρυπατάδες, όπου και χειροτόνησε Διάκονο τον Στέφανο Πουλημένο, έγγαμο και πατέρα τριών παιδιών.
Στον λόγο του ο νεοχειροτονηθείς περιέγραψε τις δυσκολιές που συνεπάγεται ο δρόμος της Ιερωσύνης, αλλά ταυτοχρόνως και την ύψιστη δωρεά του Χριστού προς τον άνθρωπο, τον οποίο καθιστά λειτουργό Του εις την γη, ώστε να τελεί τα Μυστηρία της Αγίας μας Εκκλησίας, που χορηγούν την σωτηρία στους ανθρώπους.
Κλείνοντας ο π. Στέφανος ευχαρίστησε πρώτα και πάνω απ’όλους τον Τριαδικό Θεό και ακολούθως τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του αγάπη, τον πνευματικό του πατέρα Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουτσούρη, τους Ιερείς της τοπικής Εκκλησίας και τέλος την σύζυγο και τα παιδιά του.
Ακολούθως ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε και εκείνος με την σειρά του στον π. Στέφανο ότι ο δρόμος της Ιερωσύνης δεν είναι δρόμος ανέσεως, αλλά Γολγοθάς, γεμάτος δυσκολίες και πόνο. Γενικά όμως από την περίοδο του Μεσαίωνα και εντεύθεν παραμένει και τελευταίως εντείνεται το αντικληρικαλιστικό μένος από διάφορες ομάδες ανθρώπων, που πολεμούν φανερά την Εκκλησία του Χριστού. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο απηνής διωγμός της Ορθοδοξίας στην πρώην Ε.Σ.Σ.Δ, με τους αναρίθμητους μάρτυρες Αρχιερείς, Ιερείς, αλλά και λαϊκούς, όπου το “έγκλημά” τους ήταν ότι πίστευαν στον Τριαδικό Θεό και Τον ομολογούσαν με παρρησία. Αλλά και στην χώρα μας δυστυχώς η Εκκλησία μας διώκεται από τα εγχώρια και διεθνή σκοτεινά κέντρα. Το μεγαλύτερο εμπόδιο βλέπτε, για την ολοκλήρωση των σχεδίων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Παγκοσμιοποίησης είναι ο Χριστός και η Ορθοδοξία. Γι’αυτό και ο πνευματικός αυτός πόλεμος είναι λυσσαλέος. Όμως ως Χριστιανοί δεν πρέπει ούτε να απογοητευόμαστε, ούτε να φοβόμαστε. Ο Ίδιος ο Κύριος μάς διαβεβαίωσε αφενός μεν ότι Εκείνος θα μας δώσει λόγο αληθείας για να Τον ομολογήσουμε μπροστά στις διάφορες αρχές και εξουσίες και αφετέρου ότι θα είναι πάντας τας ημεράς μαζί μας, έως της συντελείας του αιώνος.
Ακολουθως ο Μητροπολίτης Κερκύρας αναφερόμενος στον Πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο Στέφανο, σημειώσε ότι ολάκερη η ζωή του ήταν μια δοξολογία προς τον Θεό. Κατήγγειλε τον Χριστό στην τότε αντίθεη εξουσία, ελέγχοντάς τους ότι δεν ήταν περιτμημένοι στην ψυχή τους, αλλά παρέμεναν σκληροκάρδιοι. Κια εκείνοι τον θανάτωσαν δια λιθοβολισμού. Ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος σήκωσε ικετευτικά τα χέρια του προς τον Θεό και ζήτησε να συγχωρεθούν οι δήμιοί του, ακολουθώντας το παράδειγμα του Διδασκάλου του, όταν Εκείνος βρισκόταν επάνω στο ικρίωμα  του Σταυρού.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στον π. Στέφανο ο Χριστός να τον ενδυναμώνει τόσο εκείνον, όσο και την οικογένειά του, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Στεφάνου και πάντων των Αγίων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστη τον κ. Δημήτριο  και συνεχάρη για το πνευματικό του έργο τον εφημέριο του χωριού π. Βασίλειο Μανιατόπουλο.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: