Translate

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΙΜΟΘΕΟ

Στην Κέρκυρα τιμήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 η μνήμη του αγίου αποστόλου Τιμοθέου με θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ναό της Αγίας Τριάδος στο προαύλιο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ». Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Τιμοθέου, ο τάφος του οποίου βρίσκεται εντός του ιερού ναού.

Μιλώντας προς τους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην θεία λειτουργία, καθώς και προς τους ακροατές τους ραδιοφωνικού σταθμού ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, από όπου η λειτουργία μεταδόθηκε απ’ ευθείας, ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο απόστολος Τιμόθεος επύκτευσε κατά της κακίας της εποχής του, κήρυξε την ανάσταση του Χριστού, ανεδείχθη άξιος μαθητής τους διδασκάλου του αποστόλου Παύλου στην διακονία του ευαγγελίου. Ο απόστολος Τιμόθεος στάθηκε δίπλα στον Παύλο από μικρό παιδί, τον ακολούθησε από την πρώτη περιοδεία του στην Αντιόχεια και κατεστάθη επίσκοπος στην Έφεσο διά χειρών του διδασκάλου του. Δεν σταμάτησε μέσα από αντίξοες συνθήκες και δυσκολίες να κηρύττει το ευαγγέλιο στους ανθρώπους. Στάθηκε αντίθετος στην θεοποίηση των αυτοκρατόρων και πάλεψε για το Ευαγγέλιο.

Ο απόστολος Τιμόθεος γίνεται παράδειγμα σε όλους μας σήμερα, σε εποχή στην οποία και πάλι το πρόσωπο του Χριστού βάλλεται, οι άνθρωποι τον διαγράφουν από την ζωή του κόσμου, κλείνεται η πόρτα της βασιλείας και σ’  αυτούς που επιθυμούν να εισέλθουν και να γίνουν μέτοχοι της ζωής της πίστης. Δεν σταμάτησε ούτε θα σταματήσει ανά τους αιώνες ο πόλεμος κατά της πίστης. Όμως πάντοτε θα υπάρχουν όσοι αντιστέκονται, με μαρτυρία και μαρτύριο. Όποιος υπομένει, μεγαλύνεται ακόμη περισσότερο. Γίνεται ισχυρότερος στην πάλη κατά του κακού και της αθεΐας, κατά του συσσχηματισμού με το κοσμικό φρόνημα όποιος μένει εδραίος στα όσα έμαθε και πιστωθεί, όπως έκανε ο Τιμόθεος στην αλήθεια που του δίδαξε ο απόστολος Παύλος.  Να παραμείνουν στις καρδιές μας οι λόγοι της πίστεως και της αναστάσεως και θα βγούμε δυνατοί.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Τιμόθεος  είχε στην καρδιά του το μαρτύριο και την μαρτυρία. Πέρασε από τρικυμίες, συκοφαντίες, κακολογίες, αλλά στάθηκε όρθιος στο ύψος  της πίστης και της αγάπης στον Κύριο ημών Ιησού Χριστού, δόξασε τον Θεό και διά των λόγων και των έργων της ζωής του, έργα αγάπης και τιμής, για τα οποία οφείλουμε να τον θυμόμαστε ως ευεργέτη της τοπικής Εκκλησίας!












Δεν υπάρχουν σχόλια: