Translate

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΩΣ


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ:  ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ 

            Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως Κέρκυρας λειτούργησε το πρωί της Κυριακής Ε’  Νηστειών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Μιλώντας στο εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος, αφορμώμενος από το ευαγγελικό ανάγνωσμα, τόνισε ότι σήμερα όσοι κατέχουν εξουσία, την χρησιμοποιούν επιβάλλοντας τα συμφέροντά τους στους λαούς, ενώ για την πνευματική παράδοση της πίστεώς μας η εξουσία δίδεται ως ευκαιρία διακονίας και ταπεινής προσφοράς. Το παράδειγμα του Χριστού είναι ο δικός μας δρόμος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η εξουσία δεν έχει να κάνει μόνο με την πολιτική. Εξουσία ασκεί και ο πατέρας μέσα στην οικογένεια, καθώς και η μητέρα. Αν αυτός ο τρόπος γίνεται δυναστικός, τότε όχι μόνο δεν ωφελείται ο άνθρωπος, αλλά και βλάπτει και βλάπτεται. Κάλεσε όλους να δούνε τις ανθρώπινες σχέσεις με τον τρόπο που ο Χριστός δίδαξε, δηλαδή ως αφορμή αγάπης και προσφοράς, συναγωνισμό εναντίον των παθών και του κακού, ώστε να μην λειτουργεί το πνεύμα του ανταγωνισμού και της επιβολής.
Στη συνέχεια ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο Χριστός δεν υποσχέθηκε ευχάριστη ζωή στους μαθητές Του, αλλά «ποτήρια» δοκιμασιών και ταπεινώσεως. Γι’ αυτό και μέσα στις όποιες δοκιμασίες που όλοι μας περνούμε, καλό είναι να θυμόμαστε την πίστη ως αφορμή βοήθειας και ενίσχυσης, αλλά και ως επίγνωση ότι μέσα από τις δοκιμασίες οι άνθρωποι μαθαίνουμε να σκληραγωγούμαστε και να γινόμαστε ανδρείοι. Καλούμαστε να παλέψουμε με τα πικρά ποτήρια της ζωής, όπως επίσης και με το ποτήριο της απιστίας και της αθεΐας που κυριαρχεί στον κόσμο. Ας μην φοβηθούμε, κατέληξε ο κ. Νεκτάριος, γιατί η παρουσία του Κυρίου μας είναι διαρκής και ενισχυτική, ενώ η ζωή της Εκκλησίας αποτελεί το εχέγγυο της αγάπης και της στήριξης.  
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία πολλών νέων οικογενειών στο ναό, κάτι που επεσήμανε με ιδιαίτερη χαρά και ο κ. Νεκτάριος.
Εκ του Γραφείου Τύπου







Δεν υπάρχουν σχόλια: