Translate

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Με την λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας, της αυτοκράτειρας που αναστήλωσε τις ιερές εικόνες, εορτάστηκε σήμερα 1 Μαρτίου 2015 στην Κέρκυρα η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης, όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα της Αγίας, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. Κατά την Θεία Λειτουργία ομίλησε επικαίρως ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Βελέτζας, Διευθυντής Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην διαμάχη της Εικονομαχίας και την θεολογία των ιερών εικόνων που επιβεβαίωσε στην πράξη τα όσα πιστεύει η Εκκλησία μας για το πρόσωπο του Χριστού.
Κατόπιν, με την δέουσα τάξη της κερκυραϊκής παραδόσεως, παρά την βροχή, λιτανεύθηκε το ιερό σκήνωμα, ενώ οι ιερείς κρατούσαν στα χέρια τους εικόνες, όπως η ημέρα επιβάλλει. Το Συνοδικό της Ορθοδοξίας διαβάστηκε μπροστά από το ναό της Παναγίας των Ξένων, ενώ σε σύντομη προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τόνισε ότι Ορθοδοξία σημαίνει πίστη στο μεγαλείο του Θεού που είναι ο μόνος που ποιεί θαυμάσια. Σε μία εποχή υπερτονισμού άθεων και ξένων με την παράδοσή μας ιδεών, η Ορθοδοξία δεν θα πάψει να διατρανώνει την αλήθεια που κράτησε ζωντανό τον λαό μας στους αιώνες, την κοινωνία με τον Θεό που υπερβαίνει τους φυσικούς νόμους, γιατί Αυτός δημιούργησε τα πάντα και είναι Αυτός ο Οποίος μας δίνει νόημα ζωής. Και είναι το ιερό σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας μία ακόμη απόδειξη του μεγαλείου του Θεού, που γίνεται προστάτης και βοηθός του τόπου μας, όπως ανέδειξε τις αλήθειες της πίστης μας αναστηλώνοντας τις ιερείς εικόνες, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Κερκύρας.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του λαού του Θεού, ο οποίος υπομονετικά στην σιγανή βροχή περίμενε να λάβει την ευλογία από την παρουσία της Αγίας.






































Δεν υπάρχουν σχόλια: