Translate

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Με προηγιασμένη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων πόλεως το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015 ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων και του Φροντιστηρίου Στελεχών που διοργάνωσε για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας. Στο πέρας της Θείας Λειτουργίας δόθηκαν από τους υπευθύνους της Σχολής Πρωτ. Ιωάννη Βλάσση και του Φροντιστηρίου Αρχιμ. Χρυσόστομο Κουτσούρη τα ενθύμια για την φετινή χρονιά, τα οποία συμπεριελάμβαναν έναν καλαίσθητο τόμο με τις εισηγήσεις του Φροντιστηρίου, έναν ψηφιακό δίσκο με όλες τις εισηγήσεις της Σχολής Γονέων και βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν τα επιμορφωτικά προγράμματα.
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο εκπροσώπησε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχαριστίες του Επισκόπου για την όλη προσπάθεια, η οποία αποτελεί μία αναζωπύρωση της πνευματικής καταστάσεως «της πρώτης αγάπης», την οποία καλείται ο χριστιανός να έχει σε κάθε έργο διακονίας του στην Εκκλησία.
Στον πρόλογό του στην έκδοση του Φροντιστηρίου Στελεχών ο κ. Νεκτάριος γράφει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Μέσα από την διακονία της Εκκλησίας τόσο στον ευαίσθητο χώρο της νεότητας, όσο και στην συμβουλευτική που αυτή προφέρει στην σύγχρονη οικογένεια ασκείται μία γόνιμη κριτική στη σύγχρονη εκκοσμικευμένη πραγματικότητα, προβάλλεται όμως και η θετική πρόταση ζωής η οποία περνά μέσα από την σχέση όλων με το πρόσωπο του Χριστού. Σ’ αυτόν τον προσανατολισμό άλλωστε στοχεύει η κατήχηση: να ευαγγελίζεται εν κόσμω τα μηνύματα του Χριστού και της πίστεως».
Ο ναός ήταν κατάμεστος και σημαντική ήταν η συμμετοχή στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.


 





 





 

 
 
 
 
 
 


 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: