Translate

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Με άσχημες καιρικές συνθήκες, οι οποίες οδήγησαν στην ματαίωση της καθιερωμένης παρέλασης, εορτάστηκε και στην Κέρκυρα η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η επέτειος της επανάστασης του 1821. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας και στη συνέχεια προεξήρχε της δοξολογίας για την εθνική επέτειο.
Στο κήρυγμά του στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι στην εορτή του Ευαγγελισμού εορτάζουμε το γεγονός της εκπλήρωσης του μυστηρίου της Θείας Οικονομίας. Η Παναγία συνεργάζεται με το Θεό και μας δείχνει την οδό της πνευματικής ελευθερίας, την υπέρβαση της αμαρτίας, της φθοράς και του θανάτου στο πρόσωπο του Υιού της. Είναι θαυμαστή η στάση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αποδέχεται το μυστήριο, παρότι υπέρλογο και κεκρυμμένο. Ανταποκρίνεται άμεσα στην κλήση του Θεού και την ίδια στιγμή πορεύεται με μία πίστη μοναδική. Όλα αυτά αποτελούν απόρροια του αγιασμού της από το Άγιο Πνεύμα κατά τα χρόνια της παραμονής της στο ναό των Ιεροσολύμων και της πνευματικής βίωσης της ζωής, που την οδηγούν στην υπακοή στο θέλημα του Θεού.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι σήμερα οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε μόνο για την εξωτερική ελευθερία και όχι για την ελευθερία του πνεύματος. Αντιτάσσουμε στο μυστήριο της πίστης το λογικό μας και αυτοθεοποιούμαστε, με αποτέλεσμα να αρνούμαστε την πρόσκληση της αγάπης του Θεού. Προέτρεψε μάλιστα τους πιστούς να εργαστούν πνευματικά στη ζωή της Εκκλησίας και να υπερνικήσουν τον πειρασμό της δήθεν τελειότητας που συνήθως αντιμετωπίζουμε, παίρνοντας δύναμη από το παράδειγμα της Υπεραγίας Θεοτόκου.















    

 









 
 






    

Δεν υπάρχουν σχόλια: