Translate

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

ΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Κέρκυρα την Ανάσταση του Χριστού το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 11 Απριλίου 2015. Στις 10.30 έγινε η υποδοχή στο Λιστόν του Αγίου Φωτός, το οποίο παρέλαβε στο Αεροδρόμιο "Ιωάννης Καποδίστριας" ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, με την παρουσία του κλήρου και των αρχών του τόπου. Στη συνέχεια, με τά την παννυχίδα στο ναό της Αγίας Παρασκευής πόλεως σχηματίστηκε πομπή προς την Πάνω Πλατεία, όπου έγινε η τελετή της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αντάλλαξε τον ασπασμό της αγάπης με τον κλήρο και τους άρχοντες του τόπου. Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στην τελετή, ενώ πολλά πυροτεχνήματα έδωσαν ξεχωριστό φως μέσα στο σκοτάδι.

Η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε πολλές ενορίες της πόλης και των προαστίων τη νύχτα, ενώ στις υπόλοιπες συνδυάστηκε με την λιτάνευση της εικόνος της Αναστάσεως το πρωί της Κυριακής του Πάσχα.

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος μέχρι και την Τρίτη της Διακαινησίμου ο Άγιος είναι στη θύρα, έξω από την λάρνακα, για να τον προσκυνήσουν οι πιστοί προς ευλογίαν και ανάμνησιν της Αναστάσεως.
















Δεν υπάρχουν σχόλια: