Translate

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

 
Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 6 Απριλίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πόλεως, όπου και κήρυξε τον θείο λόγο. Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στα τάλαντα τα οποία δίδει ο Θεός αναλόγως με την δυνατότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, στην διακριτική ευχέρεια του οποίου τίθεται τόσο η διατήρησή τους όσο και ο πολλαπλασιασμός τους. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το κάθε τάλαντο είναι ιερό, καθώς αποτελεί καρπό του Αγίου Πνεύματος και ότι θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτον ότι το λαμβάνουμε από τον Θεό και δεύτερον πώς το αξιοποιούμε, είτε σε αγαθούς είτε σε πονηρούς σκοπούς.

Το μεγαλύτερο τάλαντο είναι αυτό της αγάπης. Είναι δωρεά του Θεού, την οποία σήμερα ιδιαιτέρως δεν την αξιοποιούμε, αλλά την μεταστρέφουμε εύκολα σε μίσος, έχθρα και συκοφαντία εις βάρος του πλησίον μας. Μάλιστα σήμερα κλεινόμαστε στον εαυτό μας, με αποτέλεσμα να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στον διπλανό μας συνάνθρωπο, να φοβόμαστε ακόμη και την αγάπη του κι αυτό είναι μία προτύπωση της κόλασης. Άλλο τάλαντο είναι αυτό της σοφίας, η οποία από την Θεογνωσία μετετράπη σε ξηρά γνώση της κοσμικής σοφίας και οίηση και εγωισμός.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τους πιστούς να αναθεωρήσουν τους εαυτούς τους, να ζήσουν την Μεγάλη Εβδομάδα με πνευματικό αγώνα και να αξιοποιήσουν με πίστη την ελπίδα στο Θεό που ο Χριστός μάς έφερε.

Έκλεισε τις σκέψεις του εκφράζοντας τη χαρά του για την πνευματική πρόοδο της ενορίας της Αγίας Παρασκευής πόλεως.
 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια: