Translate

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ»


"ΠΟΙΑ ΣΟΙ ΑΣΜΑΤΑ ΜΕΛΨΩ, ΓΛΥΚΥΤΑΤΕ ΙΗΣΟΥ"

Συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος υπό τον τίτλο "ΠΟΙΑ ΣΟΙ ΑΣΜΑΤΑ ΜΕΛΨΩ, ΓΛΥΚΥΤΑΤΕ ΙΗΣΟΥ"έδωσε η Χορωδία της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ", την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος.
Η χορωδία της Σχολής επαναλειτούργησε το 2008, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Ιωάννη Σχώρη. Η χορωδία είναι μικτή και αποτελείται από αποφοίτους και σπουδαστές της Σχολής.
Η χορωδία απέδωσε με πνεύμα κατανύξεως και μυσταγωγίας ύμνους για το Πάθος του Κυρίου. Κατάμεστο ήταν το ιερό Προσκύνημα από φιλόμουσους Κερκυραίους, μεταξύ των οποίων και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος συνεχάρη την χορωδία και τον χοράρχη Ιεροδιάκονο π. Νεκτάριο Μπόκο για την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης, καθώς και τους άλλους δύο διδασκάλους της σχολής που αναλαμβάνουν εκ περιτροπής την διεύθυνση της χορωδίας τον κ. Νικόλαο Μακρόπουλο και τον κ. Γεώργιο Λαδοβρέχη για το όλο έργο που συντελείτε στη σχολή. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την αγωνία του ως ποιμενάρχη να στελεχωθούν τα αναλόγια των ενοριών με ψάλτες που να μπορούν να αποδίδουν με επάρκεια την εκκλησιαστική μουσική και όχι μόνο την βυζαντινή, αλλά και την ντόπια και την πολυφωνική ευρωπαϊκή, ενώ προέτρεψε για την συμμετοχή των ανθρώπων στις ιερές ακολουθίες κατά την Μεγάλη Εβδομάδα, για να μπορέσουν να βιώσουν αληθινά το νόημά της. Σύντομα θεολογικά σχόλια πάνω στο περιεχόμενο των ύμνων έκανε ο Ιεροδιάκονος π. Ιάσωνας Κεσέν. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος έχει και την ευθύνη του συντονισμού της Σχολής.







 

 


 







 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: