Translate

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ"



Το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, τέλεσε τον Αγιασμό στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, κηρύσσοντας την έναρξη των μαθημάτων της νέας χρονιάς. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως τα πτυχία που δίδονται από τη Σχολή έχουν την αναγνώριση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε πως οι άνθρωποι τα δώρα που δέχονται από το Θεό, δηλαδή τα χαρίσματα, οφείλουν να τα προσφέρουν σε Εκείνον δοξολογώντας και ευχαριστώντας Τον, διότι τίποτα δεν ανήκει στον άνθρωπο, ό,τι έχει το χρωστά στο Δημιουργό του. Ακόμα και την ίδια του την ύπαρξη, καθώς μονάχα ο Τριαδικός μας Θεός είναι Άκτιστος.
Ο Μητροπολίτης συνέχισε λέγοντας πως οι Ιεροψάλτες είναι εκείνοι που βοηθούν στην κατανόηση των μηνυμάτων της Πίστεώς μας, μέσω των μελωδιών τους, τους πιστούς. Ο άνθρωπος σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται συνεχώς μαθαίνει. Κυρίως η ψαλτική τέχνη είναι εκείνη που ανυψώνει το χριστιανό, με τη δοξολογία στο Θεό, μιμούμενος τους Αγγέλους.
Στο τέλος του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος επέδωσε και τα πτυχία στους επιτυχόντες της προηγούμενης χρονιάς, ευχόμενος στους καθηγητές και στους σπουδαστές να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους και τη φετινή χρονιά.


 

 
 

 
 


 



 










 

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: