Translate

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Υ.Θ. Παλαιοκαστρίτσας, όπου και χειροτόνησε Πρεσβύτερο τον μέχρι σήμερα Διάκονο - Μοναχό και αδελφό της μονής πατέρα Σωσίπατρο Ασπιώτη.
Ο Μητροπολίτης στο λόγο που απηύθυνε προς τον νεοχειροτονηθέντα, υπογράμμισε το ύψος των δωρεών του Θεού σε εμάς τους ανθρώπους. Η Ιεροσύνη αποτελεί την ύψιστη δωρεά που λαμβάνει ο άνθρωπος, ο οποίος προσφέρει ολόκληρο τον εαυτό του στη διακονία του Κυρίου μας. Ο Ιερέας είναι εκείνος ο οποίος ενώ στέκεται στη γη, η σκέψη, η καρδιά και όλο του το είναι βρίσκεται στον ουρανό.
Ένας αθλητής, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, μπαίνει στο στάδιο για να νικήσει. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους πνευματικούς αθλητές, που στόχος τους είναι να βγουν νικητές ενάντια στον αόρατο εχθρό. Ο μισάνθρωπος διάβολος είναι ο εχθρός, έχοντας ως στόχο τη ματαίωση του σχεδίου της σωτηρίας των ανθρώπων.
Ο Ιερέας θα πρέπει να έχει ευλάβεια, η οποία ισοδυναμεί με φόβο Θεού. Φυσικά ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι, κυρίως στη σημερινή εποχή η εκκοσμίκευση παρασύρει και τους Ιερείς, με αποτέλεσμα να ασχολούνται περισσότερο με τα υλικά, παρά με τα πνευματικά αγαθά.
Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος κάλεσε τον πατέρα Σωσίπατρο να ζήσει την εν Χριστώ αγάπη, την ταπείνωση μέσω της υπακοής, όπου μέσα από τον προσωπικό του αγώνα θα αγιάζεται η ζωή του από τον Τριαδικό Θεό.

 

































































Δεν υπάρχουν σχόλια: